Vuokravälitys ja asuntosijoituspalvelumme

OVV Asuntopalvelut on franchising -ketju, joka aloitti toimintansa vuonna 1994 nimellä Opiskelijoiden Vuokravälitys (OVV). Toimialamme on yksityisten omistamien sijoitusasuntojen vuokravälitys ja hallinnointi, myynti ja toimitilojen vuokraus. Välitämme vuokra-asuntoja niitä tarvitseville opiskelijoista työssäkäyviin, yrityksille, eläkeläisiäkään unohtamatta.

Toimimme 11 paikkakunnalla Suomen kasvukeskuksissa (Helsinki ja pk-seutu, Hyvinkää, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rauma, Tampere, Turku). Jokaista toimipistettä vetää yrittäjä, mikä takaa toiminnan tehokkuuden. Välitämme vuosittain lähes 4000 vuokra-asuntoa ja asiakkainamme on noin 10000 asuntosijoittajaa, yritystä, taloyhtiötä ja yhteisöä.

Mikäli hallinnassanne on jollakin edellä mainituista paikkakunnista sijoitusasunto, joka kaipaa vuokralaista – kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen OVV -toimistoon.

Ketju turvaa toiminnan tasokkaan laadun ja hyvät työvälineet, yrittäjä toiminnan tehokkuuden, paikallistuntemuksen ja asiakasystävällisyyden. Asuntosijoittaja voi huoleti hajauttaa asuntosalkkuaan eri puolille Suomea, ja käyttää yrittäjiemme paikallistuntemusta hyväkseen.

Vuokravälityksen pitkän kokemuksen kautta tunnemme asuntosijoittamisen, osaamme antaa arvion vuokratuotosta, kohteen mahdollisuuksista ja riskeistä. Tunnemme taloyhtiöt, isännöitsijät ja alueen maineen. Ennen sijoitusasunnon hankintaa meiltä voi kysyä vuokra-arviota ja näkemystämme kohteen vuokrattavuudesta. Annamme mielellämme myös neuvoja ja vinkkejä miten vuokrattavaa kohdetta voi remontoida, jotta siitä saa parhaan vuokratuoton. Tämä kaikki sisältyy palveluumme – onhan meidän etumme, että saamme välitettäväksemme hyvän kohteen.

Vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla monet toimistoistamme hoitavat myös asuntojen myyntivälitystä. Tarjoamme mielellämme palveluamme, kun tilanteet muuttuvat ja asuntosijoittaminen ei enää ole ajankohtaista. Monet asiakkaistamme etsivät koko ajan uusia sijoituskohteita ja moni vuosien saatossa väsynyt asunto on saanut uuden ilmeen, kun uusi, innostunut sijoittaja on tarttunut siihen.

Monet toimistoistamme välittävät myös toimitiloja. Yrittäjän erityisosaamisen kautta palvelumme ja sen sisältö vaihtelee hieman paikkakunnittain. Palvelun sisällön ja hinnan voi helposti tarkistaa kaupunkikohtaiselta sivulta (ks. Toimipisteemme).

Tyytyväinen vuokranantaja

Jokainen sijoitusasunnon omistaja haluaa luotettavan vuokralaisen, joka maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnon kunnossa. Usein toiveena on myös, että vuokralainen asuu mahdollisimman pitkään. Vakiintunut toimintamallimme tähtää tähän. Me OVV Asuntopalveluissa teemme työtämme tehokkaasti ja ammattitaitoisesti, emmekä jätä vuokranantajaa yksin.

Emme jätä myöskään vuokralaista yksin ja vuokrasuhteen alkaessa selostamme vuokralaiselle hänen velvollisuutensa ja oikeutensa ja mihin hän vuokrasopimuksessa sitoutuu. Vuokralainen oppii miten asuntoa tulee hoitaa ja miten se tulee luovuttaa vuokrasuhteen päätyttyä. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaisesti ja hyvästä esityöstä huolimatta yllätyksiä tulee.

Teemme kaiken tarvittavan: ainoastaan vuokralaisen valinta jää vuokranantajalle. Asunnon omistajana saatte paikallisissa OVV Asuntopalveluiden toimistoissamme neuvontaa kaikissa vuokraamiseen liittyvissä asioissa. Opastamme vuokran korotusperusteista, sopimuksen irtisanomisesta sekä vuokrasuhteen häiriöiden hoidosta. Palvelu ja neuvonta jatkuvat maksutta koko vuokrasuhteen ajan. Kaikissa sinua askarruttavissa asioissa voit ottaa yhteyttä paikalliseen OVV Asuntopalveluiden toimistoon tai jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse.

Isot peruskorjaukset ovat ajankohtaisia monessa taloyhtiössä ja ne aiheuttavat monia häiriötilanteita vuokrasuhteisiin. Joskus koko taloyhtiö tyhjennetään remontin ajaksi ja joskus remonttia työstetään niin, että siinä asutaan. Jos asunnossa ei voi asua, vuokraa ei voi periä. Kun remontti mahdollistaa asunnossa asumisen, mutta aiheuttaa asumishaittaa, vuokraa on alennettava häiriön osalta. Tilanteet ovat usein taloyhtiökohtaisia ja koetut häiriöt hyvin subjektiivisia. Miten paljon asumishaitan hyvitystä on annettava, on aina tapauskohtaista. Parhaiten avun tilanteeseen antaa OVV Asuntopalveluiden välittäjä, joka tuntee vuokrauksen ja taloyhtiön tilanteen.

Käytännön vinkkejä näihin ja muihin haastaviin tilanteisiin asuntosijoittamisesta ja vuokra-asumisesta löydät sivuilta www.vuokrakas.com.

Vuokravälityspalvelumme

OVV Asuntopalvelut yhdistää asunnon sekä vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen markkinoimalla asuntoa esimerkiksi kotisivuillamme, vuokraovi.com -palvelussa sekä oikotiellä.

Voit tehdä toimeksiannon vaivattomasti tästä tai ottaa yhteyttä OVV-toimistoon, jolloin voimme keskustella asunnosta, sopivasta kuukausivuokrasta ja muista vuokrauksessa askarruttavista asioista.

Toimeksiantajana vuokranantaja maksaa välityspalkkion, joka on verovähennyskelpoinen. Kuopiossa, Joensuussa ja Helsingissä myös asunnon hakija voi olla toimeksiantaja. Näillä paikkakunnilla voidaan asuntoa markkinoida myös vain toimeksiannon tehneille hakijoille, jolloin vuokralaisen löytyessä vuokranantajalle ei tule kuluja vuokrauksesta. Tarvittaessa asunnosta voi tehdä vuokranantajan toimeksiannon, jolloin asunto saadaan laajaan hakuun ja vuokralainen löytyy varmemmin. Erityisesti matalamman sesongin aikana laajemmin markkinoitavat asunnot löytävät asukkaan muita merkittävästi nopeammin.

Vuokravälityspalvelumme sisältää:

 • Huoneiston kuvaamisen ja kohteeseen tutustumisen
 • Vuokratason arvioinnin
 • Mainonnan internetissä ja toimiston ikkunoissa, yms. (edellyttää vuokranantajan toimeksiantoa)
 • Huoneiston esittelyn (OVV:n edustaja näytössä mukana)
 • Luottotietojen tarkistamisen ja hakijoiden haastattelun
 • Vuokrasopimuksen laadinnan ja alkuperäiskappaleen säilytyksen
 • Vakuuden suorituksen valvomisen
 • Avainten vastaanoton ja luovutuksen tai sopiminen muista järjestelyistä
 • Yleisen/oikeudellisen neuvonnan vuokrausasioissa koko vuokrasuhteen ajan

Välityspalkkio vuoden kestävällä vuokratakauksella 1,24 x kuukauden vuokra.

Välityspalkkio ilman vuokratakausta on 1 x kuukauden vuokra.

Yhteistyökumppanimme

Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuisen palvelupaketin. Vuokrasopimusta tehdessämme vuokralainen saa meiltä helposti kotiinsa Fortumin edullisen sähkösopimuksen ja/tai kotivakuutuksen. Vuosia jatkuneen yhteistyömme johdosta sähkö- ja kotivakuutus voidaan tehdä vaivattomasti vuokrasopimuksen yhteydessä.

Fortum Kotipaketti sisältää sähkön lisäksi kotivakuutuksen, jonka tarjoaa Fortumin vakuutusyhteistyökumppani, turvallinen ja luotettava AIG. Kotivakuutus on tärkeä osa vuokra-asumista. Se turvaa sekä vuokralaista että vuokranantajaa.

Takaamo tarjoaa vuokranantajille takauspalvelun, joka tekee vuokra-asuntojen vuokraamisesta entistä tehokkaampaa ja turvallisempaa. Takaamon vuokratakaus takaa vuokralaisen puolesta kaikki samat velvoitteet kuin normaali rahavakuus. Takaus on voimassa koko vuokrasuhteen ajan, joten vakuudetonta tilaa ei voi syntyä.

Teemme hyvää työtä, tarkistamme, että vuokralaisen luottotiedot ja asiat ovat kunnossa, mutta elämäntilanteet voivat joskus muuttua ja vuokranmaksut vaikeutuvat. Tällöin on tärkeää, että asioihin puututaan nopeasti. Tämän vuoksi olemme solmineet yhteistyön Suomen Perintätoimiston kanssa. Asiakkaamme saavat heidän tehokkaan palvelunsa kauttamme käyttöönsä edullisemmin.

Useimmilla paikkakunnilla tarjoamme asiakkaillemme edullisesti myös muuttolaatikoita ja vinkkejä muuttofirmoihin. Monella paikkakunnalla on myös tarjolla hyviä yhteistyökumppaneita niin asunnon remontointiin kuin ja siivoukseenkin.

Asuntosijoittaminen, kohteen hankinta, tuottava vuokraus ja myynti

Asunnot ovat pitkään olleet turvallinen sijoitusmuoto: niistä saa säännöllistä kuukausittaista tuloa ja arvonnousu on ollut varmaa silloin, kun sijoitusasunto on hankittu järkevästi. Asuntosijoittajat pitävät siitä, että sijoituksen tuottoon voi vaikuttaa itse asuntoa remontoimalla tai pienillä sisustusideoilla talonpoikaisjärkeä käyttäen. Asuntosijoittaja ei ole niin voimakkaasti yleisen taloustilanteen ja markkinoiden armoilla kuin esim. pörssiosakkeisiin sijoittanut. Vuokraustoiminta on erittäin arvokasta niin kansantaloudellemme kuin asuntoa tarvitsevillekin, ja asuntosijoittaminen onkin eettisesti ja moraalisesti erittäin arvokasta. Vuokra-asunnot luovat kansantaloudellemme ketteryyttä, jota ilman selviytyminen nopeasti muuttuvissa markkinoissa on vaikeaa.

Pankit antavat mielellään lainaa sijoitusasunnon hankintaan ja asunto takaa lainasta 70%. Rahoittamalla hankinnan suurelta osin lainalla pääsee hyödyntämään velkavipua, eli tuottoa sijoitetulle omalle pääomalle saa hyvin. Vuokralainen maksaa vuokraa ja kuukausi kuukaudelta velka vähenee ja omaisuus karttuu.

Sijoituskohteen hankinta

Ennen sijoitusasunnon ostamista on mietittävä hetki mitä on hakemassa ja millaiseksi asuntosijoittajaksi haluaa. Etsiikö tulevalle sijoitukselle mahdollisimman suurta tuottoa vai turvallista ja helppoa vuokrasuhdetta, josta saa varman, mutta pienemmän tuoton? Sijoitusstrategian valinta vaikuttaa kohteen ja vuokralaisen valintaan. Mitä kovempi tuottotavoite, sitä kovempi on riskitaso.

Oikealta asuinalueelta oikean vuokrakohteen valinnalla saa mitä tahtoo. Ammattitaitoinen vuokravälittäjä pystyy parhaiten kertomaan eri asuinalueista, taloyhtiöistä ja mitä kohteen valinnassa on syytä huomioida. Kiinteistövälittäjän intressi on myydä asunto eikä hän välttämättä ole vuokrauksen asiantuntija. OVV:n välittäjä voi jo ennen kohteen hankkimista arvioida vuokran, vuokrausmahdollisuudet ja kertoa onko asunnossa remontointitarvetta. OVV:n välittäjät tuntevat usein myös taloyhtiön ja isännöitsijän ja heillä on usein kokemusta miten asiat taloyhtiössä hoidetaan.

Oikein kohdistetulla remontoinnilla säästää rahaa ja parantaa tuottoa. Sauna korottaa vuokraa, mutta aina se ei lisää vuokratuottoa, koska saunallisen asunnon ostohinta voi olla korkeampi kuin siitä saatava tuotto. Loppujen lopuksi, tuottoa lisäävät niksit ovat usein yksinkertaisia ja sangen edullisia. Fiksusti toteutettu remontti ja halogeenivalot sopivissa paikoissa tuottavat enemmän kuin sauna. Toisaalta tasokkaiden asuntojen kysyntä on selvästi lisääntynyt suhteessa huonokuntoisiin asuntoihin ja vuokralaiset ovat usein valmiita maksamaan paljonkin hyvistä asunnoista.

Vuokrakohteen aluevalinnalla on suuri merkitys vuokrasuhteeseen ja saatavaan vuokratuottoon. Yleensä kaupungin keskustaan ja sen läheisyyteen saa parhaan vuokran ja asunnot ovat harvoin tyhjänä. Mitä kauemmas keskustasta liikutaan, sitä suurempi on riski kuukausiin, jolloin asunto on tyhjillään ja tuottoa ei synny. Toisaalta, parhaita vuokralaisia saa asuntoihin, jotka eivät ole ”baarien lähialueella” eli niistä ovat kiinnostuneet henkilöt, jotka etsivät hyvää rauhallista kotia. Myös asunnon koko ja sopivuus yhdelle tai kahdelle hengelle tai soveltuminen kimppa-asunnoksi tai vain perheasunnoksi, vaikuttaa paljon saatavaan vuokratuottoon. Saatavan vuokratuoton osaa kuitenkin parhaiten kertoa ammattilainen, joka tuntee kysynnän ja alueen.

Sijoituskohteen tuottava hoito

Oikean vuokralaisen valinta on erittäin tärkeää. Epäonnistuneella vuokralaisvalinnalla vuokratuoton voi helposti menettää moneksi kuukaudeksi. Vuokrasuhteen purkaminen, oikeusprosessi, asunnon tyhjentäminen ja remontointi voi viedä pitkään. Vuokralaisen luottotietojen tarkastaminen on minimivaatimus onnistuneeseen vuokrasuhteeseen. Toisaalta, vaikka vuokrasuhteen alussa kaikki olisikin ollut hyvin, tilanteet voivat muuttua nopeasti. Vuokranantajan on seurattava säännöllisesti vuokranmaksua ja reagoitava tarvittaessa tilanteeseen nopeasti. Me OVV Asuntopalveluissa osaamme hoitaa ongelmat ja usein asiat ratkeavat jo sillä, että otamme yhteyttä vuokralaiseen.

Kun kaikki menee hyvin, vuokralainen ja vuokranantaja arvostavat toisiaan. Vuokralainen maksaa vuokransa ajallaan, hoitaa asuntoaan hyvin ja on onnellinen kodistaan. Vuokranantaja arvostaa vuokralaistaan ja haluaa huolehtia siitä, että asunto on sellainen, jossa vuokralainen viihtyy. Vuokralainen on hänen asiakkaansa, joka vuokraa maksaen luo hänelle tuottoa asuntosijoituksesta.

Asuntosijoittaminen vaatii jonkin verran sosiaalisia taitoja ja vaivannäköä. Mikään hyvä ja tuottoisa ei ole ilmaista. Mutta kaiken tämän vaivan voi myös ulkoistaa OVV Asuntopalveluiden ammattilaisille. Usein selitämme eri osapuolille missä mennään, mitä pitää tehdä ja mitähän toinen osapuoli tarkoitti ja miten muutostilanne kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, mitä tarkoittaa lähestyvä putkiremontti ja mitä tehdään, kun asunnosta löytyy kosteutta. Me tiedämme ja ymmärrämme, ja me selvitämme sen mitä emme tiedä.

OVV Myyntivälitys – olemme erikoistuneet sijoitusasuntojen myyntiin

Mikäli asunnon vuokraus ei enää ole ajankohtaista ja on aika luopua sijoitusasunnosta, autamme myös myymään sijoituskohteen. Tunnemme kohteen, sen kysynnän, tuoton ja arvon ja tunnemme taloyhtiön. Osaamme tuoda esille sijoittamisen kannalta parhaat puolet ja pärjäämme hyvin vuokralaisen kanssa – yhteistyöhaluinen vuokralainen edistääkin parhaiten vuokratun kohteen myyntiä.

Voimme myös tehdä veloituksetta suullisen myynti- ja vuokra-arvion, mikäli arvion tekemiseen ei ole tarpeen tilata erikseen isännöitsijäntodistusta.

OVV Myyntipalvelu sisältää

 • kohteen markkinointi ovv.com -sivustolla ja toimistokohtaisesti oikotie.fi ja/tai etuovi.com -palveluissa, asuntoesittelyt, kauppakirjan laadinnan ja tiedotuksen isännöitsijälle, verottajalle tms.
 • asunnon markkinointi asiakkaillemme, jotka ovat ilmoittaneet etsivänsä uutta sijoitusasuntoa

Asunnon myynti on mahdollista ilman, että vuokralainen irtisanotaan. Oikea vuokra ja hyvä vuokralainen voivat olla myyntitilanteessa arvokkaita. Myynti OVV:n kautta on turvallista, sillä mikäli kohteeseen ei löydy ostajaa toivottuun hintaan, vuokrausta voi aina jatkaa eikä asunto ole tuottamaton.

Välityspalkkiomme on 2% velattomasta kauppahinnasta, minimipalkkio 2500 EUR.

Lisäksi veloitamme toteutuneet asiakirjakulut (isännöitsijäntodistus yms.), kuitenkin enintään 400 EUR.