TARVITSEMME JATKUVASTI LISÄÄ VUOKRATTAVIA KOHTEITA

Opiskelijat ja nuoret etsivät kauttamme eri kokoisia vuokra-asuntoja ympäri vuoden. Välitämme asuntoja myös työssäkäyville ja perheille. Yksiöiden ja kaksioiden lisäksi asunnon hakijamme tarvitsevat suurempia huoneistoja kimppa-asunnoiksi kaveruksille tai perheasunnoiksi.

OVV Asuntopalvelut (OVV) palvelee seuraavilla 11 paikkakunnilla: Helsinki (ja muu pääkaupunkiseutu), Hyvinkää, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rauma, Tampere ja Turku.
Asuntosijoittamisesta ja asuntojen vuokrauksesta saa lisätietoja sivustolta www.vuokrakas.com

TYYTYVÄINEN VUOKRANANTAJA

OVV etsii aktiivisesti vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen markkinoimalla asuntoa kaikille paikkakunnan asunnonhakijoille ovv.com -sivuillaan ja toimiston ikkunoissa sekä sopimuksen mukaan yleisten vuokra-asuntojen markkinointikanavien välityksellä. Toimeksiantajana vuokranantaja maksaa välityspalkkion, joka on verovähennyskelpoinen.

Voit tehdä toimeksiannon vaivattomasti suoraan internetissä tai ottaa yhteyttä suoraan oman paikkakuntasi OVV-toimistoon, jolloin voimme keskustella asunnosta, sopivasta kuukausivuokrasta ja muista vuokrauksessa askarruttavista asioista.

Kuopiossa, Joensuussa ja Helsingissä myös asunnon hakija voi olla toimeksiantaja. Näillä paikkakunnilla voidaan asuntoa markkinoida myös vain toimeksiannon tehneille hakijoille, jolloin vuokralaisen löytyessä vuokranantajalle ei tule kuluja vuokrauksesta. Tarvittaessa asunnosta voi tehdä vuokranantajan toimeksiannon, jolloin asunto saadaan laajaan hakuun ja vuokralainen löytyy varmemmin. Erityisesti matalamman sesongin aikana laajemmin markkinoitavat asunnot löytävät asukkaan muita merkittävästi nopeammin.

Vuokravälityspalvelumme sisältää:

 • Vuokratason arvioinnin
 • Huoneiston kuvaamisen
 • Huoneiston esittelyn (OVV:n edustaja näytössä mukana)
 • Mainonnan internetissä ja toimiston ikkunoissa, yms. (edellyttää vuokranantajan toimeksiantoa)
 • Vuokrasopimuksen laadinnan ja alkuperäiskappaleen säilytyksen
 • Luottotietojen tarkistamisen
 • Vakuuden suorituksen valvomisen
 • Avainten vastaanoton ja luovutuksen tai sopiminen muista järjestelyistä
 • Yleisen/oikeudellisen neuvonnan vuokrausasioissa koko vuokrasuhteen ajan

Tavoitteemme on aina löytää vuokranantajan toivomusten mukainen uusi vuokralainen. Toimistoilta saat myös kattavasti vuokrauksen lisäpalveluita: useimmat toimistot tekevät erikseen sovittaessa mm. muuttotarkistuksen, vuositarkistuksen tai pelkän vuokrasopimuksen kirjoituksen silloin kun olet itse löytänyt vuokralaisen. Lisätietoa palveluistamme saatte kaikista OVV:n toimistoista.

 

Kuuntelemme aktiivisesti asiakkaidemme toiveita ja olemme kehittäneet kaksi uutta palvelupakettia, joita kutsumme KokonaisPalveluksi ja VakaaVuokraksi. KokonaisPalvelusopimuksella voit siirtää meille sijoitusasuntosi hoitoon liittyvät asiat hyvinkin laajasti. Räätälöimme palvelun tarpeittesi mukaan.

KokonaisPalveluasiakkaan puolesta hoidamme:

 • Vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen valinnan
 • Vuokranmaksun seurannan ja laiminlyönneistä huomauttamisen
 • Vuokrasopimuksen mukaisten vuokrankorotusten laskemisen ja asianmukaisen ilmoittamisen vuokralaiselle
 • Vuokratuloraportit sopimuksen mukaan (maksut ja tilitykset)
 • Vuokratuloyhteenvedon laatimisen vuokranantajalle veroilmoitusta varten
 • Yhteydenpidon isännöitsijään/taloyhtiöön tarvittaessa
 • Taloyhtiön remonttiasioiden seurannan
 • Asunnon korjaustarpeiden seuraamisen
 • Asunnon muuttotarkastus sisältäen kirjallisen raportin.

Tarkistathan KokonaisPalvelun hinnaston kaupunkikohtaiselta sivulta!

VakaaVuokra – asuntosijoituksesi tuoton takuuksi

OVV huolehtii, että saat vuokran varmasti joka kuukausi koko vuokrasuhteen ajan.
Takaamme vuokranmaksun niin pitkäksi aikaa kuin haluat (min.6kk)

VakaaVuokran hinta on 3,5% kuukauden vuokrasta /kk (sis.alv.)

Palkkiot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia.

EDULLINEN VÄLITYSPALKKIO

Palkkiomme on edullinen, paikkakuntakohtainen markkinahinta. Katso kunkin OVV-kaupungin paikkakuntakohtainen hinnoittelu kaupunkikohtaiselta sivulta.
1.3.2001 voimaan tulleen lainuudistuksen myötä välityspalkkion maksaa toimeksiantaja, joka voi olla vuokranantaja tai asunnon hakija. Välityspalkkio maksetaan vasta silloin, kun asunto tai vuokralainen on löytynyt toimistomme kautta ja tehdään vuokrasopimus.

VAKUUS, MIKÄ SE ON?

Vakuuden tarkoituksena on ennaltaehkäistä vuokrasuhteessa syntyviä häiriöitä ja turvata vuokranantajan asemaa häiriöiden sattuessa. Pääsääntönä on, että vakuus kattaa mahdolliset vuokrarästit ja mahdollisen asunnon vaurioitumisen.

Vakuuden eli takuuvuokran arvo vaihtelee sopimuskohtaisesti. Lain mukaan “kohtuullisuuden lisäksi vakuuden enimmäismäärä on rajoitettu kolmen kuukauden vuokran määrään “. OVV:n välittämien asuntojen kohdalla vakuus on yleisimmin 1-2 kuukauden vuokran määräinen. Yleisimmät vakuuden toimitustavat ovat vuokralaisen avaama vuokravakuustili tai vuokranmaksutilille suoritettu rahavakuus. Muita vaihtoehtoja ovat mm. vuokralaisen perheenjäsenen tai viranomaisen antama takaus ja uusimpana vuokravakuus.com -palvelun kautta haettu vakuus. Vakuuden toimituspäivästä sovitaan vuokrasopimusta tehtäessä ja toimituspäivä on lähes poikkeuksetta ennen sopimuksen alkamista. Täysin häiriöttömässäkin vuokrasuhteessa vakuus tulisi palauttaa vasta vuokrasuhteen päätyttyä, kun asunnon kunto on tarkastettu.

YHTEISTYÖKUMPPANIT JA LISÄPALVELUT

Yhdessä OVV ja yhteistyökumppanit tarjoavat asiakkailleen ainutlaatuisen palvelupaketin, jonka voi tarjota vain valtakunnallisesti toimiva luotettava vuokravälittäjä.

Ainoastaan OVV:n asiakas voi hankkia kotiinsa Fortumin edullista OVV-sähköä. Vuosia jatkuneen yhteistyömme johdosta sähkösopimus voidaan tehdä vaivattomasti vuokrasopimuksen yhteydessä. Vuokralaisen tarvitsee ainoastaan hyväksyä Fortum hoitamaan sähköön liittyvät asiat. OVV toimittaa tiedon eteenpäin Fortumille ja paikalliselle verkkoyhtiölle.

Kotivakuutus turvaa sekä vuokralaista että vuokranantajaa. Tavanomaisesti asukas, eli vuokralainen, vakuuttaa oman koti-irtaimiston ja asuntoon kuuluvat kiinteät sisustukset, kuten parketin ja tapetit, irtaimistovakuutuksella. Irtaimistovakuutus korvaa myös mm. kodinkoneille, harrastusvälineille ja arvo-omaisuudelle aiheutuvia vahinkoja. OVV:n yhteistyökumppani Fortum tarjoaa uutena tuotteena sähkösopimuksen lisäksi Fortum Kotivakuutuksen. Näin vuokralaisasiakkaamme saa niin sähkön kuin kotivakuutuksenkin kätevästi samassa paketissa. Fortum Kotivakuutus sisältää vuokralaisen irtaimistoturvan ja vastuuvakuutuksen lisäksi turvaa myös kodin kiinteälle sisustukselle. Vakuutuksen tarjoaa Fortumin vakuutusyhteistyökumppani, turvallinen ja luotettava AIG.

Asunnon omistajana saatte paikallisissa OVV-toimistoissa yleistä neuvontaa kaikissa vuokraamiseen liittyvissä asioissa, kuten vuokran korotusperusteista ja sopimuksen irtisanomisesta. Kun asuntoon löytyy OVV:n välittämä vuokralainen, palvelu ja neuvonta jatkuvat maksutta koko vuokrasuhteen ajan.