Tyytyväinen vuokranantaja

Jokainen sijoitusasunnon omistaja haluaa luotettavan vuokralaisen, joka maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnon kunnossa. Usein toiveena on myös, että vuokralainen asuu mahdollisimman pitkään. Vakiintunut toimintamallimme tähtää tähän. Me OVV Asuntopalveluissa teemme työtämme tehokkaasti ja ammattitaitoisesti, emmekä jätä vuokranantajaa yksin.

Emme jätä myöskään vuokralaista yksin ja vuokrasuhteen alkaessa selostamme vuokralaiselle hänen velvollisuutensa ja oikeutensa ja mihin hän vuokrasopimuksessa sitoutuu. Vuokralainen oppii miten asuntoa tulee hoitaa ja miten se tulee luovuttaa vuokrasuhteen päätyttyä. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaisesti ja hyvästä esityöstä huolimatta yllätyksiä tulee.

Teemme kaiken tarvittavan: ainoastaan vuokralaisen valinta jää vuokranantajalle. Asunnon omistajana saatte paikallisissa OVV Asuntopalveluiden toimistoissamme neuvontaa kaikissa vuokraamiseen liittyvissä asioissa. Opastamme vuokran korotusperusteista, sopimuksen irtisanomisesta sekä vuokrasuhteen häiriöiden hoidosta. Palvelu ja neuvonta jatkuvat maksutta koko vuokrasuhteen ajan. Kaikissa sinua askarruttavissa asioissa voit ottaa yhteyttä paikalliseen OVV Asuntopalveluiden toimistoon tai jättää yhteydenottopyynnön sähköpostitse.

Isot peruskorjaukset ovat ajankohtaisia monessa taloyhtiössä ja ne aiheuttavat monia häiriötilanteita vuokrasuhteisiin. Joskus koko taloyhtiö tyhjennetään remontin ajaksi ja joskus remonttia työstetään niin, että siinä asutaan. Jos asunnossa ei voi asua, vuokraa ei voi periä. Kun remontti mahdollistaa asunnossa asumisen, mutta aiheuttaa asumishaittaa, vuokraa on alennettava häiriön osalta. Tilanteet ovat usein taloyhtiökohtaisia ja koetut häiriöt hyvin subjektiivisia. Miten paljon asumishaitan hyvitystä on annettava, on aina tapauskohtaista. Parhaiten avun tilanteeseen antaa OVV Asuntopalveluiden välittäjä, joka tuntee vuokrauksen ja taloyhtiön tilanteen.

Käytännön vinkkejä näihin ja muihin haastaviin tilanteisiin asuntosijoittamisesta ja vuokra-asumisesta löydät sivuilta www.vuokrakas.com.