Helsinki - OVV Asuntopalvelut

Helsinki

Find our apartments for rent here

Print the application for renting here (PDF-file)

OVV Asuntopalvelut Helsinki

(Garant Vuokravälitys Oy, Business-ID 2955402-3)

Opening hours
Mon-Fri 9-16

Contact
050 382 6644
helsinki@ovv.com

Mannerheimintie 168 B
00300 Helsinki
(Office space of Investors House in the ground level)

The office is open only with appointments. Please call for an appointment:
050 382 6644

We rent the apartments in Helsinki and in the metropolitan area. We aim to find reliable tenants and to provide efficient and professional service. For the landlord our service is effortless, competent and personal – our office is willing to help in any questions related to renting, throughout the tenancy.

You can also let us handle the renting of the apartment comprehensively with the OVV Full service. With the full service we make sure everything is going well in the tenancy, guarantee the rent, make the moving in check-ups etc. More about the Full service you will find here.

As a home-seeker you can leave us a free search for the apartment (Hakuvahti), after which you will get notifications about new apartments to your email.

At your service

Mikko Kautonen
Entrepreneur, LKV
050 581 9770
mikko.kautonen@ovv.com

Mika Tilli
LKV, KiAT, KTM
Toimitilat, myyntikohteet
040 7013 005
mika.tilli@ovv.com

Tomas Allen
Toimistopäällikkö

Olli Kolehmainen
Vuokraneuvottelija

When you are looking for a tenant to your apartment, you can make a commission agreement for finding a tenant here or by contacting our office. If you make the commission at our website, please fill in the form as precisely as possible so that marketing the apartment can start as soon as possible. We will contact you and agree on photographing and showing of the apartment as well as other practical issues.

Our service does not end when the lease has been signed – we help you throughout the whole tenancy also in problematic situations. We also pay attention to the lawfulness and the correctness of the rental contract. We also advise the tenant as well as possible to her/his rights and duties as a tenant, taking care of the apartment etc.

More information about the contents of our rental service you will find below, from the section Services and pricing.

Do you want to be among the first ones to receive notifications of new apartments? By making a search for an apartment (Hakuvahti) you will receive the offers about new apartments for rent to your email, before they appear to Oikotie.fi and other portals. Making the search does not bind you to anything and you can cancel the search at any time.

Make a search for an apartment here.

OVV Rental service – with or withuot the rent guarantee

Vuokravälityspalvelu on toimintamme ydin, ja sen voit valita joko sisältäen vuokratakauksen vuodeksi, tai ilman takausta. Mikäli valitset takauksen sisältävän vuokravälityspalvelun, takaamme vuokran vuoden ajan vuokrasuhteen alusta lukien – mikäli vuokralainen ei maksa vuokraansa, me maksamme.

Molemmissa tapauksissa palvelu sisältää:

Kohteeseen tutustuminen, huoneiston kuvaaminen sekä tarvittaessa vuokratason arviointi
Markkinointi ovv.com -sivustolla, vuokraovi.com sekä oikotie.fi -palveluissa
Taloyhtiötietojen tarkistaminen
Huoneiston esittelyt (edustajamme näytöllä mukana)
Luottotietojen tarkistaminen ja hakijoiden haastattelu
Vuokrasopimuksen laadinta ja alkuperäiskappaleen säilytys liitteineen
Vuokravakuuden suorituksen valvominen, kotivakuutuksen valvominen vuokrasuhteen alkaessa
Avainten vastaanotto ja luovutus tai sopiminen muista järjestelyistä
Vuokralaisen ohjeistaminen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen yms.)
Yleinen/oikeudellinen neuvonta vuokrausasioissa koko vuokrasuhteen ajan
Mahdollisten häiriötilanteitten hoito, vuokrakorotusten toimitus sopimuksen mukaisesti
Hinta
Välityspalkkio vuoden kestävällä vuokratakauksella on 1,24 x kk:n vuokra (sis. alv 24%).
Välityspalkkio ilman takausta on 1 x kk-vuokra (sis. alv 24%).

OVV Kokonaispalvelu – vuokra-asunnon hoidon ulkoistaminen

Mikäli sinulla on tarve ulkoistaa vuokra-asunnon hoito mahdollisimman laajasti, on OVV Kokonaispalvelumme oikea valinta. Tällöin teemme muuttotarkistukset, valvomme asunnon kuntoa, pidämme yhteyttä vuokralaiseen ja valvomme vuokrat. Takaamme lisäksi vuokranmaksun – jos vuokralainen ei maksa vuokraansa, me maksamme. Vuokrasuhteen hoito vaatii yleensä vähän sosiaalisia taitoja ja vaivannäköä ja tämän voi ulkoistaa meille. Edellytys on ainoastaan, että vuokralainen on OVV:n valitsema, ja että palvelusta on sovittu etukäteen välityksen alkaessa.

Palvelun sisältö

Vuokralaisen irtisanomisten vastaanotto ja uuden välityksen nopea käynnistäminen
Vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen valinta
Vuokranmaksun seuranta ja laiminlyönneistä huomauttaminen, vuokratakaus
Vuokrankorotusten hoitaminen vuokranantajan toiveiden mukaan
Yhteydenpito isännöitsijään/taloyhtiöön
Asunnon korjaustarpeiden seuraaminen
Asunnon muuttotarkastus sekä vuositarkistukset tarpeen mukaan sisältäen kirjallisen raportin kuvineen
Hinta
OVV Kokonaispalvelun veloitus on 5% kk:n vuokrasta /kk, joka veloitetaan kerran vuodessa. Lisäksi asunnon vuokrauksesta ja uuden vuokralaisen etsinnästä välityspalkkio, joka on 1 x kk:n vuokra. Jos vuokrasuhde jää alle vuoden mittaiseksi, välityspalkkiota ei veloiteta uudelleen.

Lyhyet vuokrasuhteet

Joskus on tarpeen vuokrata asunto lyhyemmäksi aikaa kuin vuodeksi. Jos vuokralaista tarvitaan vain kesäajaksi tai putkiremontin alkuun, välityspalkkiomme joustaa tilanteen mukaan, vaikka usein työmme on näissä haastavissa tilanteissa moninkertainen.

Alle 4kk:n vuokrasuhteitten välityksestä ja sopimusten teosta veloitamme alk. 400€.

Toimitilojen välitys

Toimitilojen vuokrauksessa palkkio alk. 1,24 x 1kk vuokra (sis. alv).

Muut palvelut

Vuokrasopimuksen kirjoitus

Kun sinulla on oma vuokralaisehdokas, mutta haluat varmistaa, että kaikki menee oikein ja lainmukaisesti, voit sopia kanssamme pelkkien vuokrasopimusten teosta. Palvelu sisältää luottotietojen tarkastuksen, vuokrasopimuksen laadinnan, vuokravakuuden ja kotivakuutuksen valvonnan sekä vuokralaisen ohjeistuksen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen ja muut velvoitteet). Palvelu ei sisällä häiriötilanteiden hoitoa, niistä veloitamme erikseen tapauskohtaisesti.

Hinta
250€ /sopimus

Vuokrasopimuksen uusiminen / muutos

Kun alkuperäinen vuokrasopimus on tehty toimistollamme

Hinta
alkaen 150€ /sopimus

Muuttotarkastus

Sopimuksen mukaisesti teemme asuntoon muuttotarkastuksen, jolloin otamme asunnosta tarkat kuvat ja laadimme kirjallisen raportin. Kun tarkastus on tehty vuokrasuhteen alussa, siihen on helppo verrata tilannetta vuokrasuhteen päättyessä. Palvelun voi pyytää erikseen.

Hinta
Asunnon koosta ja sijainnista riippuen 150-350€ /tarkastus

Asunnon vuositarkistus

Tarkistuksessa tarkastetaan silmämääräisesti kosteiden tilojen kunto mahdollisten kosteus- ym. vaurioiden ehkäisemiseksi, arvioidaan asunnon hoitoa ja tarvittaessa ohjeistetaan vuokralainen siivoustason parantamiseksi. Palvelun voi pyytää erikseen.

Hinta
Vuositarkistus 150 €/kerta (sis. raportin)

Konsultointi ja arviokirjat

Pääsääntöisesti opastamme ja neuvomme veloituksetta. Jos tarvitset kohteeseen kirjallista arviokirjaa (kuolinpesää tai verottajaa varten) voimme laatia sinulle raportin ja veloitus on tällöin alkaen 350€ (asunto-osakkeet).

Muun konsultoinnin hinta on 85€ /tunti.

Laskutuslisä
5,00 €

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron (24%).