Vuokravälitys Helsinki | Vuokra-asunnot Helsinki | OVV Asuntopalvelut

Helsinki

Katso vuokrakohteemme tästä

Asuntohakemus – tulosta tästä (PDF)

OVV Asuntopalvelut Helsinki

(Garant Vuokravälitys Oy, Y-tunnus 2955402-3)

Yhteydenotot

050 382 6644

Puhelut ma-pe klo 9-16

helsinki@ovv.com

Maistraatinkatu 5
00240 Helsinki
(katutasossa, Winqvistinkadun puolelta sisäänkäynti)

Käynnit toimistolla sopimuksen mukaan.
Soita ja sovi tapaamisaika:
050 382 6644

OVV Asuntopalvelut Helsinki on pääkaupunkiseudulla toimiva asuntojen vuokravälitykseen ja myyntivälitykseen erikoistunut välitystoimisto. Toiminta-alueemme on Helsinki, Espoo ja Vantaa ympäristöineen.

Vuokravälitys

Välitämme niin yksityisten vuokranantajien asuntoja kuin suurempien organisaatioiden omistamia vuokra-asuntoja. Teemme työtämme tehokkaasti ja ammattitaitoisesti löytääksemme luotettavia vuokralaisia – opiskelijoista työssäkäyviin ja eläkeläisiin. Vuokranantajalle palvelumme on helppoa, tehokasta ja henkilökohtaista – toimistomme auttaa kaikissa vuokraukseen liittyvissä kysymyksissä koko vuokrasuhteen ajan.

Vuokravälityspalvelumme välityspalkkio on kohteen 1 kk vuokraa vastaava summa sisältäen arvonlisäveron. Halutessasi takaamme ensimmäisen vuoden vuokranmaksun. Mikäli vuokralainen ei maksaisi vuokraa, maksamme puuttuvan vuokran vuokranantajalle. Välityspalkkio on tällöin kohteen 1 kk vuokraa vastaava summa + arvonlisävero 24 %.

Vuokravälityspalvelun lisäksi asunnon vuokrauksen voi jättää hoitoomme kokonaisvaltaisesti OVV Kokonaispalvelulla. Tällöin hoidamme asuntoa kuin omaamme, takaamme vuokranmaksun koko vuokrasuhteen ajalta, valvomme vuokranmaksun vuokranantajan puolesta, teemme muuttotarkistukset ym. Lue lisää Kokonaispalvelusta.

Myyntivälitys

Tarjoamme myös asunto-osakkaiden myyntivälitystä / kiinteistönvälitystä.

Välityspalkkiomme on 2,9 % kohteen velattomasta hinnasta + asiakirjakulut max. 400 €. Markkinoimme myytäviä kohteita Oikotien ja Etuoven lisäksi myös suoraan asiakasrekisterissämme oleville asuntosijoittajille. Mikäli myytävälle kohteelle ei löytyisi ostajaa, voimme ottaa asunnon joustavasti vuokravälitykseen.

Toimistomme sijaitsee Pasilassa, Maistraatinkatu 5. Sisäänkäynti katutasossa Winqvistinkadun puolelta. Sovithan käynnistä toimistolla etukäteen 050 382 6644. Pysäköintipaikkoja löytyy Maistraatinkadun varresta.

Vuokrasopimusten allekirjoitukset kuin asuntotoimeksiannot voidaan tehdä sähköisesti.

Etsiessäsi asuntoosi vuokralaista, voit tehdä vuokraustoimeksiannon täällä tai ottamalla yhteyttä suoraan toimistoomme. Mikäli teet toimeksiannon nettisivuillamme, täytäthän lomakkeen mahdollisimman huolellisesti, jotta voimme aloittaa asunnon markkinoinnin pikaisesti. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme asunnon kuvauksesta, esittelyistä sekä muista käytännön asioista.

Palvelumme ei pääty vuokrasopimusten allekirjoitukseen, vaan annamme toiminnallemme palvelutakuun: autamme ja neuvomme vuokranantajaa koko vuokrasuhteen ajan myös ongelmatilanteissa. Kiinnitämme myös erityistä huomiota vuokrasopimuksen oikeellisuuteen ja siihen, että ohjeistamme vuokralaisen mahdollisimman hyvin vuokrasuhteeseen, asunnon hoitoon, muuttoilmoituksen tekoon ym.

Vuokrauspalvelumme sisällöstä on lisää tietoa alla kohdassa Hinnasto ja palvelut.

Tee toimeksianto

Tahdotko päästä “jonon ohi” ja ilmoituksen vapautuvista asunnoista ensimmäisten joukossa? Tekemällä hakuvahdin saat asuntotarjoukset ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi, ennen kuin asunnot ilmestyvät Oikotielle ja muihin portaaleihin. Hakuvahdin tekeminen ei sido ottamaan vastaan tarjoamiamme kohteita eikä hakuvahdin lopettaminen maksa mitään.

Tee hakuvahti tästä

Kun sijoitusasunnosta on aika luopua, hoidamme myös osakehuoneiston myynnin. Välityspalkkiomme on 2,9 % (sis. alv 24 %) velattomasta kauppahinnasta, minimi 2900 €. Se on edullinen, koska usein tunnemme entuudestaan huoneiston ja taloyhtiön. Myyntipalkkion lisäksi veloitamme vain tarvittavat asiakirjakulut (isännöitsijätodistus tms.), kuitenkin enintään 400 €. Mikäli asuntoon ei löydy ostajaa toivottuun hintaan, veloitamme vain syntyneet isännöitsijätoimiston perimät kulut, ja voimme joustavasti ottaa asunnon vuokraukseen.

Myyntikohteet pääkaupunkiseudulla hoitaa Mikko Kautonen, puh. 050 581 9770 / mikko.kautonen@ovv.com.

OVV Vuokravälitys – takauksella tai ilman

Vuokravälityspalvelu on toimintamme ydin, ja sen voit valita joko sisältäen vuokratakauksen vuodeksi, tai ilman takausta. Mikäli valitset takauksen sisältävän vuokravälityspalvelun, takaamme vuokran vuoden ajan vuokrasuhteen alusta lukien – mikäli vuokralainen ei maksa vuokraansa, me maksamme.

Molemmissa tapauksissa palvelu sisältää:

 • Kohteeseen tutustuminen, huoneiston kuvaaminen sekä tarvittaessa vuokratason arviointi
 • Markkinointi ovv.com -sivustolla, vuokraovi.com sekä oikotie.fi -palveluissa
 • Taloyhtiötietojen tarkistaminen
 • Huoneiston esittelyt (edustajamme näytöllä mukana)
 • Luottotietojen tarkistaminen ja hakijoiden haastattelu
 • Vuokrasopimuksen laadinta ja alkuperäiskappaleen säilytys liitteineen
 • Vuokravakuuden suorituksen valvominen, kotivakuutuksen valvominen vuokrasuhteen alkaessa
 • Avainten vastaanotto ja luovutus tai sopiminen muista järjestelyistä
 • Vuokralaisen ohjeistaminen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen yms.)
 • Yleinen/oikeudellinen neuvonta vuokrausasioissa koko vuokrasuhteen ajan

Hinta
Välityspalkkio vuoden kestävällä vuokratakauksella on 1,24 x kk:n vuokra (sis. alv 24 %).
Välityspalkkio ilman takausta on 1 x kk-vuokra (sis. alv 24 %).

Asiakirjakulut (esim. isännöitsijäntodistus) laskutetaan erikseen.

OVV Kokonaispalvelu – vuokra-asunnon hoidon ulkoistaminen

Mikäli sinulla on tarve ulkoistaa vuokra-asunnon hoito mahdollisimman laajasti, on OVV Kokonaispalvelumme oikea valinta. Tällöin teemme muuttotarkistukset, valvomme asunnon kuntoa, pidämme yhteyttä vuokralaiseen ja valvomme vuokrat. Takaamme lisäksi vuokranmaksun – jos vuokralainen ei maksa vuokraansa, me maksamme. Vuokrasuhteen hoito vaatii yleensä vähän sosiaalisia taitoja ja vaivannäköä ja tämän voi ulkoistaa meille. Edellytys on ainoastaan, että vuokralainen on OVV:n valitsema, ja että palvelusta on sovittu etukäteen välityksen alkaessa.

Palvelun sisältö

 • Vuokralaisen irtisanomisten vastaanotto ja uuden välityksen nopea käynnistäminen
 • Vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen valinta
 • Vuokranmaksun seuranta ja laiminlyönneistä huomauttaminen, vuokratakaus
 • Vuokrankorotusten hoitaminen vuokranantajan toiveiden mukaan
 • Yhteydenpito isännöitsijään/taloyhtiöön
 • Asunnon korjaustarpeiden seuraaminen
 • Asunnon muuttotarkastus sekä vuositarkistukset tarpeen mukaan sisältäen kirjallisen raportin kuvineen

Hinta
OVV Kokonaispalvelun veloitus on 5 % kk:n vuokrasta /kk, joka veloitetaan kerran vuodessa. Lisäksi asunnon vuokrauksesta ja uuden vuokralaisen etsinnästä välityspalkkio, joka on 1 x kk:n vuokra.

Lyhyet vuokrasuhteet

Joskus on tarpeen vuokrata asunto lyhyemmäksi aikaa kuin vuodeksi. Jos vuokralaista tarvitaan vain kesäajaksi tai putkiremontin alkuun, välityspalkkiomme joustaa tilanteen mukaan, vaikka usein työmme on näissä haastavissa tilanteissa moninkertainen.

Alle 4 kk:n vuokrasuhteitten välityksestä ja sopimusten teosta veloitamme alk. 400 €.

Toimitilojen välitys

Välityspalkkio 1 x kk-vuokra + alv 24 %.
3 v. tai sitä pidempien vuokrasuhteiden välityksessä palkkio 2 x kk-vuokra + alv 24 %.
Arviokirjat alkaen 500 € + alv 24 %.
Vuokrasopimuksen laadinta alkaen 500 € + alv 24 %.

Muut palvelut

Vuokrasopimuksen kirjoitus

Kun sinulla on oma vuokralaisehdokas, mutta haluat varmistaa, että kaikki menee oikein ja lainmukaisesti, voit sopia kanssamme pelkkien vuokrasopimusten teosta. Palvelu sisältää luottotietojen tarkastuksen, vuokrasopimuksen laadinnan, vuokravakuuden ja kotivakuutuksen valvonnan sekä vuokralaisen ohjeistuksen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen ja muut velvoitteet). Palvelu ei sisällä häiriötilanteiden hoitoa, niistä veloitamme erikseen tapauskohtaisesti.

Hinta
250 € /sopimus

Vuokrasopimuksen uusiminen / muutos

Kun alkuperäinen vuokrasopimus on tehty toimistollamme

Hinta
alkaen 150 € /sopimus

Muuttotarkastus

Sopimuksen mukaisesti teemme asuntoon muuttotarkastuksen, jolloin otamme asunnosta tarkat kuvat ja laadimme kirjallisen raportin. Kun tarkastus on tehty vuokrasuhteen alussa, siihen on helppo verrata tilannetta vuokrasuhteen päättyessä. Palvelun voi pyytää erikseen.

Hinta
Asunnon koosta ja sijainnista riippuen 150-350€ /tarkastus

Asunnon vuositarkistus

Tarkistuksessa tarkastetaan silmämääräisesti kosteiden tilojen kunto mahdollisten kosteus- ym. vaurioiden ehkäisemiseksi, arvioidaan asunnon hoitoa ja tarvittaessa ohjeistetaan vuokralainen siivoustason parantamiseksi. Palvelun voi pyytää erikseen.

Hinta
Vuositarkistus 150 €/kerta (sis. raportin)

Vuokrasuhteen purkupaketti

Hinta: alkaen 350 € (välittämiemme vuokralaisten osalta sisältyy Vuokravälityspalveluun)

Mikäli itse vuokraamasi asunnon vuokralaisen kanssa on asumiseen tai vuokranmaksuun liittyviä häiriöitä, ja kaipaat ammattilaisen apua varoituksen laatimiseen ja/tai vuokrasuhteen päättämiseen, hoidamme prosessin asiaankuuluvin menetelmin. Purkupaketti sisältää tilanteen kartoituksen ja oikean toimintatavan valinnan yhdessä vuokranantajan kanssa; vuokralaisen kontaktoinnin ja häiriötilanteissa isännöitsijän ja/tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kontaktoinnin, tarvittaessa naapureiden haastattelun ja käynnin huoneistossa, sekä varoituksen tai purun laatimisen tarvittaessa käräjäoikeuteen asti. Palvelu sisältää myös toimenpiteistä raportoinnin vuokranantajalle, isännöitsijälle ja/tai puheenjohtajalle.

Konsultointi ja arviokirjat

Pääsääntöisesti opastamme ja neuvomme veloituksetta. Jos tarvitset kohteeseen kirjallista arviokirjaa (kuolinpesää tai verottajaa varten) voimme laatia sinulle raportin ja veloitus on tällöin alkaen 350 € (asunto-osakkeet).

Muun konsultoinnin hinta on 85 € /tunti.

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron (24 %).

Sinua palvelemassa

Mikko Kautonen
Yrittäjä, LKV, LVV, Myyntikohteet, Vuokrakohteet
050 581 9770
mikko.kautonen@ovv.com

Tomas Allén
Toimistopäällikkö

Kirsi Tikka, LKV

Riikka Huhtala
Vuokraneuvottelija