Yrittäjänä Oulussa - OVV Asuntopalvelut

Yrittäjänä Oulussa

”Hanskat ei saa tippua kello neljä konttorin sulkeuduttua, vaan hommia hoidetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.”

-Jani Pelkonen, Oulun yrittäjä

 

 

Jani Pelkonen on toiminut OVV Asuntopalveluiden franchising-yrittäjänä Oulussa jo toistakymmentä vuotta. Alun perin tietoteknikon koulutuksen ja sillä alalla työuraa tehneelle Janille hyppy yrittäjyyteen oli rohkea, mutta hallittu liike. Vuonna 2008 hän irtisanoutui vakituisesta työstään IT-alalta ja osti liiketoiminnan sen aiemmalta, eläköityvältä yrittäjältä.

Aiemman yrittäjän hyvin tekemä työ ja vakaa asiakaskunta antoivat hyvän pohjan omaan yrittäjyyteen. Kuten Jani itse kuvailee, ”sai hypätä liikkuvan junan kyytiin ja jatkaa liiketoiminnan pyörittämistä.” Hän on kokenut asuntovuokrauksen Oulussa turvallisena liiketoimintana, ilman isoja ylä- tai alamäkiä. Kasvukäyrä on vuosien mittaan osoittanut pientä, tasaista, jatkuvaa kasvua.

Liiketoimintana vuokranvälitys on hänen mielestään hyvin henkilöitynyttä. Työ perustuu luottamukseen ja hyvin tehty työ on paras käyntikortti uusien asiakkaiden saamiseksi. Yrittäjähenkisyys on tärkeää. ”Hanskat ei saa tippua kello neljä konttorin sulkeuduttua, vaan hommia hoidetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.” hän tiivistää. Yrittäjähenkisyys onkin yksi koko OVV ketjun kantavista voimista.

Työskentely franchising-yrittäjänä on yllättänyt Janin positiivisesti. Hän kokee, OVV ketjun toiminnan vapaampana, kuin monien muiden franchising ketjujen toiminnan. Asiat eivät ole niin tarkkaan määritelty kuin monessa muussa ketjussa. Isoja asioita käydään ketjupäivillä läpi ja yrittäjiä kuunnellaan. Asioihin saa esittää omat mielipiteensä ja yhdessä tehdään päätökset esimerkiksi siitä missä mainostetaan ja mihin laitetaan rahaa. Franchising ketjussa tehdään töitä yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Töitä on myös mahdollista tehdä perheyrityksenä. Oulun toimistolla työskentelee nimittäin myös Janin vaimo Kirsi Pelkonen sekä heidän tyttärensä Hanna Pelkonen.

Uudelle, franchising-yrittäjyyttä harkitsevalle Jani Pelkonen haluaa korostaa sitä, että vaikka internet ja sosiaalinen media tarjoavat nykyään vuokranantajalle monia väyliä vuokralaisen löytämiseen itsenäisesti ei se poista ammattimaisen vuokravälityksen kysyntää. Vaikka osa vuokranantajista haluaa hoitaa vuokrauksen itse jää silti suuri joukko vuokranantajia, jotka ovat valmiita maksamaan hyvästä ja luotettavasta palvelusta. Tarvitaan vuokranvälittäjiä, joiden puoleen kääntyä myös hankalien tilanteiden suhteen.

Lue lisätietoja OVV-franchising yrittäjyydestä tai täytä taustatietolomake niin olemme sinuun yhteydessä.