OVV Lisäpalvelut - Räätälöi palvelu itsellesi sopivaksi

OVV Lisäpalvelut

Vuokrasopimuksen kirjoitus

Mikäli löydät uuden vuokralaisen itse, mutta vuokranantajana haluat varmistaa, että vuokralaisen luottotiedot ovat kunnossa, ja että vuokrasopimus laaditaan oikein ja turvallisesti, OVV voi laatia vuokrasopimuksen. OVV tekee Hyvän Vuokratavan mukaisen, molemmille osapuolille reilun vuokrasopimuksen, tarkistaa vuokralaisten luottotiedot ja sopimuksen mukaisesti valvoo vakuuden ja kotivakuutuksen oton vuokrasuhteen alussa. Tarpeen mukaisesti OVV auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa erillisen veloituksen mukaan.

Sopimuksen kirjoitusmaksu 250 €/sopimus (sis alv 24 %). Kimppasopimusten laatiminen on muuttunut 1.8.2017 alkaen asumistukimuutosten vuoksi. OVV laatii vuokrasopimukset Kelan ohjeiden mukaisesti, jolloin kukin vuokralainen saa todennäköisimmin asumistuen oikein.

Vuokravalvonta

Vuokrien valvonta työkiireiden tai pankin tiliotteen hitaan vastaanottamisen vuoksi voi viivästyä. Kuitenkin vuokramaksuvalvonta ja puutteisiin reagointi on erittäin tärkeää, jotta ei synny velkoja, joiden periminen on vaikeaa tai miltei mahdotonta niiden kasvaessa liian suureksi. Mikäli ongelmaan saadaan pureuduttua ajoissa, asiat yleensä järjestyvät.

OVV voi valvoa vuokrat ja tarvittaessa ottaa yhteyttä vuokralaiseen vuokran puuttuessa, sekä tarvittaessa neuvotella viivästyneiden vuokrien maksusta hoitaen ensiperinnän. Kysy tarjous!

Vuokravalvontapalvelua hoitaa Oulun toimistomme, minne voi ottaa suoraan yhteyttä ja sopia palvelusta: oulu@ovv.com tai yrittäjät Jani tai Kirsi Pelkonen, puh. 040-591 8677. Toki voit palvelusta keskustella myös oman OVV toimistosi kanssa.

Muuttotarkastukset / Lähtötarkastukset

Eniten riitoja vuokrasuhteen päättyessä syntyy asumisen aiheuttamasta ylimääräisestä kulumisesta ja vakuuden palautuksesta. Ohjeistus asumisen loppusiivouksesta ja asunnon normaalista kulumisesta on pääsääntöisesti selvä, mutta usein epäselvää on, mitä kulumia asunnossa oli vuokrasuhteen alussa. Todistustaakka muutoksista kuuluu vuokranantajalle, joten on tärkeää, että vuokranantaja pystyy riitatilanteessa osoittamaan missä kunnossa asunto oli vuokrasuhteen alussa.

Aina vuokranantaja ei pysty tarkistamaan asuntoa itse. Tarpeen mukaisesti OVV voi tehdä tarkastuksen, jos se tilataan ajoissa. Tarkastuksessa asunnon kunnosta laaditaan raportti, otetaan kantaa loppusiivoukseen ja otetaan asunnosta useampia kuvia. OVV toimistot käyttävät lähtötarkastuksissa usein apunaan Formup muuttotarkistusta.

Tarkastuksesta veloitus on asunnon koosta ja sijainnista riippuen 150 – 250€ (sis. alv 24 %, veloitus on verotuksessa vähennyskelpoinen). Mikäli tarpeen on vain asunnon siivoustarkastus (asunnon kulumiin ei oteta kantaa), veloitus on alkaen 100 €.

Sähkösopimus vuokralaiselle

OVV Kotipaketin avulla kilpailutamme vuokralaiselle uuteen kotiin sähkösopimuksen sekä tarvittaessa myös kotivakuutuksen.

Remontti- ja siivousyhteistyökumppanit

Vuokrasuhteen päättyessä asunto tarvitsee joskus remontointia tai lisäsiivousta. Paikkakuntakohtaisesti OVV:llä on testattuja ja hyviä remontti- ja siivousyhteistyökumppaneita, joiden yhteystiedot löytyvät paikallisesta OVV toimipisteestä.

Isännöinti- ja taloushallintopalvelut

Helsingissä toimii ammatti-isännöitsijät hoitaen sijoitustaloyhtiöiden isännöintitehtäviä. He hoitavat koko Suomessa olevat kohteet ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksellaan. Meillä on erityisosaamista sijoittajien omistamiin taloyhtiöihin ja kiinteistöihin. Hoidamme omistajamme Investors House Oyj:n  ja hallinnoinnissa olevat kiinteistöt koko Suomessa.

Taloushallintomme on vahvistettu ja pystymme ottamaan hoitoomme isojakin kokonaisuuksia pienien lisäksi.

Kiinteistöjen hallinnoinin lisäksi meiltä löytyy tarvittaessa osaamista erilaisiin kiinteistöjen kehityshankkeisiin ja niihin liittyviin rahoitusvaihtoehtojen konsultointiin.