OVV:n lisäpalvelut

Vuokrasopimuksen kirjoitus

Mikäli vuokralainen löytyy omin avuin, mutta vuokranantajana haluat varmistaa, että vuokralaisen luottotiedot ovat kunnossa, ja että vuokrasopimus laaditaan oikein ja turvallisesti, OVV voi laatia vuokrasopimuksen. OVV tekee Hyvän Vuokratavan mukaisen, molemmille osapuolille reilun vuokrasopimuksen, tarkistaa vuokralaisten luottotiedot ja sopimuksen mukaisesti valvoo vakuuden ja kotivakuutuksen oton vuokrasuhteen alussa. Tarpeen mukaisesti OVV auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa erillisen veloituksen mukaan.

Sopimuksen kirjoitusmaksu 250€ /sopimus (sis alv 24%). Kimppasopimusten laatiminen on muuttunut 1.8.2017 alkaen asumistukimuutosten vuoksi. OVV laatii vuokrasopimukset Kelan ohjeiden mukaisesti, jolloin kukin vuokralainen saa todennäköisimmin asumistuen oikein.

Sähkösopimus ja kotivakuutus vuokralaiselle

Fortum on OVV Asuntopalveluiden yhteistyökumppani ja OVV voi tehdä edullisesti vuokralaiselle sähkösopimuksen ja AIG:n kotivakuutuksen, mikä ovat turvallinen ja riittävä myös vuokranantajalle. Sopimusten teko onnistuu joustavasti ja helposti vuokrasopimusta tehdessä.

Muuttotarkastukset

Eniten riitoja vuokrasuhteen päättyessä syntyy asumisen aiheuttamisesta ylimääräisestä kulumisesta ja vakuuden palautuksesta. Ohjeistus asumisen loppusiivouksesta ja asunnon normaalista kulumisesta on pääsääntöisesti selvä, mutta usein epäselvää on, mitä kulumia asunnossa oli vuokrasuhteen alussa. Todistustaakka muutoksista kuuluu vuokranantajalle, joten on tärkeää, että vuokranantaja pystyy riitatilanteessa osoittamaan missä kunnossa asunto oli vuokrasuhteen alussa.

Aina vuokranantaja ei pysty tarkistamaan asuntoa itse. Tarpeen mukaisesti OVV voi tehdä tarkastuksen, jos se tilataan ajoissa. Tarkastuksessa asunnon kunnosta laaditaan raportti, otetaan kantaa loppusiivoukseen ja otetaan asunnosta useampia kuvia.

Tarkastuksesta veloitus on asunnon koosta riippuen 150 – 250€ (sis. alv 24%, veloitus on verotuksessa vähennyskelpoinen). Mikäli tarpeen on vain asunnon siivoustarkastus (asunnon kulumiin ei oteta kantaa), veloitus on 100€.

Remontti- ja siivousyhteistyökumppanit

Vuokrasuhteen päättyessä asunto tarvitsee joskus remontointia tai lisäsiivousta. Paikkakuntakohtaisesti OVV:llä on testattuja ja hyviä remontti- ja siivousyhteistyökumppaneita, joiden yhteystiedot löytyvät paikallisesta toimistosta.