OVV:n tarina

OVV Asuntopalvelut perustettiin vuonna 1994 nimellä Opiskelijoiden Vuokravälitys. Ensimmäinen asunto välitettiin Turun Tuomiokirkon portailla, kun ekonomiopiskelija Hans Ekholm oli saanut tiedon asunnosta, johon etsittiin vuokralaista ja hänen tuttavansa oli asunnon tarpeessa. Sana kiiri ja pian Hansille tuli uusia kyselyitä. Silloin opiskelijoiden oli vaikea saada asuntoja ja Hans oivalsi löytäneensä kysynnän. Hän alkoi järjestelmällisesti etsiä markkinoilta asuntoja ja välitti niitä eteenpäin asuntoa tarvitseville. Opiskelijoiden Vuokravälitys oli syntynyt.

OVV levisi nopeasti koko Suomeen useille opiskelijapaikkakunnille. OVV oppi tuntemaan asiakaskuntansa ja tarjoamaan niin vuokra-asuntoa etsiville kuin vuokranantajillekin hyvää ja luotettavaa palvelua ja asiakaskunta kasvoi. Vuonna 2010 nimi muutettiin OVV Asuntopalveluiksi, sillä asiakaskunta koostui yhä enemmän muistakin kuin opiskelijoista. Nimessä säilyi kuitenkin OVV (=Opiskelijoiden VuokraVälitys), sillä opiskelijat ja nuoret säilyttävät aina paikkansa OVV:n sydämissä ympäri Suomen.

OVV tarjoaa työ- ja harjoittelupaikkoja nuorille ja opiskelijoille ja tekee tiivistä yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Moni nuori onkin aloittanut työuransa OVV:n suojissa. Näin OVV kantaa yhteiskuntavastuunsa tarjoamalla nuorille niin asuntoja kuin työtilaisuuksiakin ja hyviä polkuja elämän hallintaan. OVV:n joustava ja nopea vuokra-asuntovälitys helpottaa myös monen yrityksen henkilökunnan rekrytointia tarjoamalla asuntovaihtoehtoja uudelta paikkakunnalta. Kun asunto on myyty, voi vuokra-asunnossa rauhassa pohtia uuden ostamista tai vanhan asunnon voi vuokrata, jos myynti ei heti onnistu.

OVV Asuntopalvelut toimii franchise -periaatteella, eli ketju turvaa jokaisen toimipisteen toiminnan ja ammattitaidon huolehtimalla säännöllisestä koulutuksesta ja työvälineistä. Jokaisella paikkakunnalla toimii yrittäjä, joka vastaa toiminnasta. Yrittäjävetoisuuden ansiosta ketju toimii tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti, sillä jokainen yrittäjä tuntee alueensa ja asiakkaansa. OVV:n toiminta on joustavasti sopeutunut alueellisiin eroihin, sillä elämä pääkaupunkiseudulla ei aina ole samanlaista kuin elämä Pohjois- tai Itä-Suomessa.

Asiakkaana meillä on lähes 10 000 yksityistä sijoittajaa, yritystä ja yhteisöä. Vuosittain välitämme lähe 4 000 vuokra-asuntoa ja toteutamme yhteistyöprojekteja asiakkaidemme kanssa. Palvelumme soveltuvat niin yksityishenkilöille kuin asuntorahastoille, säätiöille, eläkeyhtiöille, yksityisille ja julkisille yhteisöille.

OVV Asuntopalvelut palvelee ympäri Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa 11 paikkakunnalla. (Helsinki ja pk-seutu  HyvinkääJoensuuJyväskyläKuopioLahtiOuluPoriRaumaTampereTurku).

OVV -yrittäjät muodostavat tehokkaan tiimin, sillä yrittäjät eivät kilpaile keskenään, vaan jokaisen yrittäjän menestys on koko ketjun menestys. Paikallinen yrittäjä tuntee toiminta-alueensa ja tietää miten välitys tehokkaimmin toimii ja osaa antaa hyviä neuvoja tuoton parantamiseen. Turvallisen yhteistyökumppanin kanssa asuntosijoittaja voi tehokkaasti hajauttaa asunto-omistuksia myös useammalle OVV -paikkakunnalle. Ketjun toimitusjohtaja on Pirjo Timonen (044 231 8648, pirjo.timonen@ovv.com).