OVV Asuntopalvelut perustettiin vuonna 1994 nimellä Opiskelijoiden Vuokravälitys. Ensimmäinen asunto välitettiin Turun Tuomiokirkon portailla, kun ekonomiopiskelija Hans Ekholm oli saanut tiedon asunnosta, johon etsittiin vuokralaista ja hänen tuttavansa oli asunnon tarpeessa. Sana kiiri ja pian Hansille tuli uusia kyselyitä. Silloin opiskelijoiden oli vaikea saada asuntoja ja Hans oivalsi löytäneensä kysynnän. Hän alkoi järjestelmällisesti etsiä markkinoilta asuntoja ja välitti niitä eteenpäin asuntoa tarvitseville. Opiskelijoiden Vuokravälitys oli syntynyt.

OVV levisi nopeasti koko Suomeen useille opiskelijapaikkakunnille. OVV oppi tuntemaan asiakaskuntansa ja tarjoamaan niin vuokra-asuntoa etsiville kuin vuokranantajillekin hyvää ja luotettavaa palvelua ja asiakaskunta kasvoi. Vuonna 2010 nimi muutettiin OVV Asuntopalveluiksi, sillä asiakaskunta koostui yhä enemmän muistakin kuin opiskelijoista. Nimessä säilyi kuitenkin OVV (=Opiskelijoiden VuokraVälitys), sillä opiskelijat ja nuoret säilyttävät aina paikkansa OVV:n sydämissä ympäri Suomen.

OVV tarjoaa työ- ja harjoittelupaikkoja nuorille ja opiskelijoille ja tekee tiivistä yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa. Moni nuori onkin aloittanut työuransa OVV:n suojissa. Näin OVV kantaa yhteiskuntavastuunsa tarjoamalla nuorille niin asuntoja kuin työtilaisuuksiakin ja hyviä polkuja elämän hallintaan. OVV:n joustava ja nopea vuokra-asuntovälitys helpottaa myös monen yrityksen henkilökunnan rekrytointia tarjoamalla asuntovaihtoehtoja uudelta paikkakunnalta. Kun asunto on myyty, voi vuokra-asunnossa rauhassa pohtia uuden ostamista tai vanhan asunnon voi vuokrata, jos myynti ei heti onnistu.

OVV Asuntopalvelut toimii franchise -periaatteella, eli ketju turvaa jokaisen toimipisteen toiminnan ja ammattitaidon huolehtimalla säännöllisestä koulutuksesta ja työvälineistä. Jokaisella paikkakunnalla toimii yrittäjä, joka vastaa toiminnasta. Yrittäjävetoisuuden ansiosta ketju toimii tehokkaasti ja asiakaslähtöisesti, sillä jokainen yrittäjä tuntee alueensa ja asiakkaansa. OVV:n toiminta on joustavasti sopeutunut alueellisiin eroihin, sillä elämä pääkaupunkiseudulla ei aina ole samanlaista kuin elämä Pohjois- tai Itä-Suomessa.

Hyvän sopeutuvuuden ja asiakaspalvelulähtöisyyden ansiosta eri toimipisteet tarjoavat hieman erilaisia palveluita ja hinnoittelu joustaa palveluiden mukaan eri toimipisteissä. Kannattaakin perehtyä kaupunkikohtaisiin palveluihin ja hinnoitteluun kaupunkisivuillamme, missä voit myös tutustua alueen asiakaspalvelijoihin.

OVV Asuntopalvelut Oy:n vetäjänä on toiminut marraskuusta 2016 alkaen yrittäjä Pirjo Reinikainen ja toimipisteet ovat: Helsinki, Hyvinkää, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rauma, Tampere, Turku ja Vantaa.