Yrittäjänä Tampereella 15v - OVV Asuntopalvelut

Yrittäjänä Tampereella 15v

”OVV ketjuyrittäjyys oli parasta, mitä minulle tapahtui vuonna 2004”

–Marita Polvi-Lohikoski. Tampereen yrittäjä 2004-2018

 

 

Työurani alkoi pankista, jossa vierähti 15 vuotta. Pankkiuran jälkeen menin vakuutusyhtiöön muutamaksi vuodeksi. Vuosina 2003 – 2004 opiskelin iltaisin TAMK:ssa työni ohella mm. nettisivujen tekoa ja tradenomiopintoja. Näin netissä ilmoituksen, että OVV, silloinen Opiskelijoiden Vuokravälitys, etsii Tampereelle yrittäjää. Soitin saman tien ja lyhyen pohdinnan jälkeen hain Finnveralta rahoituksen. OVV Tampereen toimistolla sain silloiselta toimiston vastaavalta hoitajalta A4 kokoisen paperin, jossa oli kahdentoista tärkeimmän asiakkaan nimet, ja siitä se sitten lähti. He ovat edelleen asiakkaina kahden tuhannen muun ihanan asiakkaan joukossa. Heti ensimmäisenä kesänä otin harjoittelijan suorittamaan ammattikorkeakouluopintoihin kuuluvaa työharjoitteluaan (ammattikorkeakouluopintoihin) ja samalla avukseni helpottamaan omaa työtaakkani. Yrittäjänä ei ole aina mahdollista palkata työntekijää, mutta voi tarjota hyvän työharjoittelun opiskelijalle, jolloin molemmat hyötyvät. Vuosien varrella yli kaksikymmentä ammattikorkeakoulun opiskelijaa suoritti työharjoittelujaksonsa toimistollani. Jotkut sitten jäivät pidemmäksikin aikaa esim. Päivi Ronkainen ja Julie Lahdelma, joista tuli Tampereen yrittäjiä vuonna 2018, jolloin he ostivat Tampereen toimipisteen itselleen siirtyessäni mm. OVV Asuntopalvelut -ketjun johtoon.

Unelmilla ja haaveilla taipumusta toteutua? Nyt kun tänään katson ajassa taaksepäin, voin sanoa kyllä unelmat toteutuvat, vaikken uraani ole varsinaisesti koskaan suunnitellut. Olen aina pyrkinyt tekemään paljon töitä mahdollisimman hyvin.

Kaikki eivät sovellu yrittäjiksi. Pitää pystyä johtamaan omaa ajankäyttöään. Pitää pystyä sietämään epävarmuutta. Yrittäjältä vaaditaan sinnikkyyttä, periksiantamattomuutta, uskallusta joskus tehdä asioita myös toisin kuin muut. Välillä on yksinäistä, mutta ei voi valittaa, kun oman osansa on vapaaehtoisesti valinnut. Koko ajan on opiskeltava, jotta pysyy kehityksessä mukana. Täytyy muistaa pitää myös itsestään huolta, koska kukaan muu ei sitä yrittäjän puolesta tee. Mutta siitä huolimatta, ehkä juuri siksi, yrittäjyys on upeaa. Saa olla itsensä esimies, jonka kanssa keskustella peilin edessä; teitkö päätöksen oikeudenmukaisesti, onko tuo totta; itseään ei voi huijata, jos on rehellinen. (Tässä näitä muutamia yrittäjyyteen liittyviä asioita). Yrittäjyys on kivaa ja tekisin kaiken uudelleen, jotkut asiat hieman paremmin, ehkä.

OVV ketjuyrittäjyys oli parasta, mitä minulle tapahtui vuonna 2004.  Matkassa mukana ovat olleet ihanat yrittäjäkollegat, joiden kanssa pystyi aina suunnittelemaan ja kehittämään omaa työtään yhdessä ketjun johdon kanssa. Sitten tuli aika luopua 2018, kun minulle tarjottiin mahdollisuutta tehdä töitä kiinteistösijoitusyhtiö Investors House Oyj:lle. Investors House Oyj omistaa OVV Asuntopalvelut -vuokravälitysketjun, joten kauaksi en sitten lähtenyt. Matka on vasta alussa, työ on erittäin mielenkiintoista ja haastavaa. Olen saanut osallistua pörssiyhtiön johtoryhmään, olla rahastoyhtiö Dividend House Oy:n hallituksessa ja monessa muussa mielenkiintoisessa tehtävässä ja suunnittelemassa tulevaa. Matka jatkui toimitusjohtajana Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito Oy:ssä, johon OVV Asuntopalvelut -ketju kuuluu. Lopulta tieni pois tästä konsernista johdatti Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj, josta tarjottiin niin houkuttelevaa mahdollisuutta heillä mm. vuokrausliiketoiminnan kehittämisessä ja vuokrauksen johtamisessa. Haikein mielin lähdin eteenpäin kohtaamaan uusia haasteita ja oppimaan uutta. Kaikkeen tähän yrittäjyys on antanut hyvän lähtökohdan.

OVV yrittäjät ovat aivan loistavia timantteja. Samoin kaikki Investors House Oyj:n konsernin työntekijät; konsernissa on paljon erilaisia mahdollisuuksia oppia uusia asioita.

Lue lisätietoja OVV-franchising yrittäjyydestä tai täytä taustatietolomake niin olemme sinuun yhteydessä.