OVV Asuntopalvelut Kuopio
(Pirent LVV Oy Y-tunnus 1913155-3)

Avoinna
ma-pe klo 9-17

Puijonkatu 16
70110 Kuopio

Yhteydenotot
017 363 5566
044 363 5561
kuopio@ovv.com

Olemme toimineet Kuopiossa vuodesta 1999 ja aikaisemmin toimimme nimellä Opiskelijoiden Vuokravälitys. Välitämme vuokra-asuntoja Kuopiossa ja Siilinjärvellä ja niiden lähialueilla, niin opiskelijoille kuin työssäkäyvillekin. Hoidamme myös sijoitusasunnoiksi soveltuvien asuntojen myyntiä.

Palvelemassa Sinua

kuopio-pirjoreinikainenPirjo Reinikainen
yrittäjä, toimitusjohtaja
LKV, KiAT, LVV
044 363 5565
pirjo.reinikainen@ovv.com
kuopio-inkeripalmioInkeri Palmio
kiinteistövälittäjä
LKV, KiAT, LVV (äitiyslomalla)
kuopio-ronjareinikainenRonja Reinikainen
LVV
044 363 5575
ronja.reinikainen@ovv.com
kuopio-tarulintunenTaru Lintunen
LVV
044 363 5570
taru.lintunen@ovv.com
kuopio-janipaanoneJani Paananen
017 363 5566
Kaisu Korolainen
Harjoittelija

Palvelumme

Etsitkö vuokra-asuntoa?

Välityspalkkion maksaa toimeksiantaja, joka voi olla vuokralainen tai vuokranantaja. Usein se on vuokranantaja, mutta, jos haluat päästä “jonon ohi” näkemään ensimmäisenä asuntoja, voit Kuopiossa ja Joensuussa tehdä vuokralaistoimeksiannon, jolloin etsimme sinulle asuntoa toiveesi mukaisesti. Toimeksiannon tekeminen ei sido ottamaan vastaan tarjoamiamme asuntoja eikä toimeksiannon lopettaminen maksa mitään. Maksat välityspalkkion vain, jos haluat vuokrata asunnon, jota markkinoidaan vain toimeksiannon tehneille hakijoille. Välityspalkkio on opiskelijoille 85% kk:n vuokrasta ja muille 95%. Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24%.
Mikäli kiinnostut asunnosta, jonka välityspalkkion maksaa vuokranantaja, et maksa välityspalkkiota. Toimeksiannon tekemällä saat tiedon kaikista asunnoista, joihin etsitään vuokralaista.

Tee vuokralaistoimeksianto

Mikäli et halua tehdä toimeksiantosopimusta, voit tehdä hakuvahdin ja saat sähköpostiisi aina tiedon asunnoista, joihin vuokranantaja on tehnyt toimeksiannon. Vuokranantaja maksaa välityspalkkion eikä sinulle tule mitään kuluja. Hakuvahdin tekeminen ei sido ottamaan vastaan tarjoamiamme kohteita eikä hakuvahdin lopettaminen maksa mitään.

Tee hakuvahti

Etsitkö vuokralaista?

Etsiessäsi asuntoosi vuokralaista, voit tehdä toimeksiannon täällä tee toimeksiantosopimus Täytäthän lomakkeen mahdollisimman huolellisesti, jotta voimme aloittaa asunnon markkinoinnin pikaisesti. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme asunnon kuvauksesta, esittelyistä sekä muista käytännön asioista.

Kun vuokranantaja tekee toimeksiantosopimuksen, asuntoa tarjotaan palveluissa OVV.COM ja Vuokraovi.com sekä toimistollamme. Välityspalkkiomme on vuokranantajalle 95% kk:n vuokrasta. Vuokranantaja voi ostaa vuokraukseen myös TäysTakauksen jolloin välityspalkkio on 1,24 % kk:n vuokrasta. Tällöin takaamme vuokran vuokrasuhteen ajalle vuoden ajaksi. Mikäli vuokralainen ei maksa vuokraa, me maksamme. Katso palveluistamme ja hinnoistamme lisää Palvelumme ja hinnasto vuokranantajalle.
Kuopiossa asuntoa on mahdollista markkinoida myös vain vuokralaistoimeksiannon tehneille asunnon hakijoille, ja mikäli vuokralainen löytyy, vuokranantajalle välityspalkkiota ei veloiteta vuokranatajalta. Mikäli suppealla haulla ei löydy vuokralaista, vuokralaisen etsinnästä voi tehdä toimeksiannon, jolloin asuntoa markkinoidaan laajalla haulla ja välityspalkkion maksaa vuokranantaja, kun sopiva vuokralainen on löytynyt.

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24%. Tarjoamme myös monia muita palveluita luottotietojen tarkastuksesta ja sopimuksen laatimisesta KokonaisPalveluun. Tutustu tarkemmin palveluihimme ja niiden sisältöön Palvelumme ja hinnasto vuokranantajalle –osiossa.

Haluatko myydä sijoitusasuntosi?

Kun sijoitusasunnosta on aika luopua, hoidamme myös osakehuoneiston myynnin. Välityspalkkiomme on 2 % velattomasta kauppahinnasta, minimi 2500 €. Se on edullinen, koska yleensä tunnemme entuudestaan huoneiston ja taloyhtiön. Myyntipalkkion lisäksi veloitamme vain tarvittavat asiakirjakulut (isännöitsijätodistus tms.), kuitenkin enintään 300€. Mikäli asuntoon ei löydy ostajaa toivottuun hintaan, veloitamme vain syntyneet isännöitsijätoimiston perimät kulut, ja voimme joustavasti ottaa asunnon vuokraukseen.

Palvelumme ja hinnasto vuokranantajalle

Vuokravälityspalvelu

Palvelun sisältö

Kohteeseen tutustumisen, huoneiston kuvaamisen sekä tarvittaessa vuokratason arvioinnin
Taloyhtiötietojen tarkastamisen
Huoneiston esittelyt (edustajamme näytöllä mukana)
Markkinoinnin internetissä ja toimiston ikkunassa ym. (edellyttää vuokranantajan tekemää toimeksiantoa vuokrauksesta) Vuokrasopimuksen laadinnan ja alkuperäiskappaleen säilytyksen liitteineen
Luottotietojen tarkistamisen
Vuokravakuuden suorituksen valvomisen, kotivakuutuksen valvomisen vuokrasuhteen alkaessa
Avainten vastaanoton ja luovutuksen tai sopimisen muista järjestelyistä
Vuokralaisen ohjeistaminen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen tms.)
Yleisen/oikeudellisen neuvonnan vuokrausasioissa koko vuokrasuhteen ajan Mahdollisten häiriötilanteitten hoidon, vuokrakorotusten hoidon sopimuksen mukaisesti

Hinta

Välityspalkkion maksaa toimeksiantaja, joka voi olla vuokranantaja tai asunnon hakija. Välityspalkkio on opiskelijoille 85% ja muille 95 % kk:n vuokrasta (sis. alv 24%). Mikäli asuntoa markkinoidaan vain vuokralaistoimeksiannon tehneille hakijoillemme, välityspalkkion maksaa vuokralainen. Mikäli vuokranantaja tekee toimeksiannon, asuntoa voidaan markkinoida laajasti ja asunnonhakijoita saadaan yleensä useampia, joista vuokranantaja voi valita sopivan hakijan. Tällöin välityspalkkion maksaa vuokranantaja.

Lyhyet vuokrasuhteet

Joskus on tarpeen vuokrata asunto lyhyemmäksi aikaa kuin vuodeksi. Jos vuokralaista tarvitaan vain kesäajaksi tai putkiremontin alkuun, välityspalkkiomme joustaa tilanteen mukaan, vaikka usein työmme on näissä haastavissa tilanteissa moninkertainen. Alle 4kk:n vuokrasuhteitten välityksestä ja sopimusten teosta veloitamme 300€.

KokonaisPalvelu

Vuokravälityspalvelun lisäksi voit sopia KokonaisPalvelusta, millä voit siirtää meille sijoitusasuntosi hoitoon liittyvät asiat hyvinkin laajasti. Teemme muuttotarkistukset, valvomme asunnon kuntoa, pidämme yhteyttä vuokralaiseen, sopimuksen mukaisesti maksamme yhtiövastikkeet tms. Takaamme lisäksi vuokranmaksun – jos vuokralainen ei maksa, me maksamme. Räätälöimme tarvittaessa palvelun toiveiden mukaan. Vuokrasuhteen hoito vaatii yleensä vähän sosiaalisia taitoja ja vaivannäköä ja tämän voi ulkoistaa meille. Edellytys on ainoastaan, että vuokralainen on OVV:n valitsema, ja että palvelusta on sovittu etukäteen välityksen alkaessa.

Palvelun sisältö

Vuokralaisen irtisanomisten vastaanotto ja uuden välityksen nopea käynnistäminen Vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen valinta
Vuokranmaksun seuranta ja laiminlyönneistä huomauttaminen, vuokratakaus
Vuokrankorotusten hoitaminen vuokranantajan toiveiden mukaan
Yhtiövastikkeen, vesimaksujen tms. taloyhtiösuoritusten maksaminen sovittaessa
Yhteydenpito isännöitsijään/taloyhtiöön Taloyhtiön ja remontointipäätösten seuranta
Asunnon korjaustarpeista huolehtiminen
Asunnon muuttotarkastus sekä vuositarkistukset sisältäen kirjallisen raportin kuvineen

Hinta

Veloitus on kiinteä 330 €/vuosi + asuntoa vuokrattaessa välityspalkkio 85% kk:n vuokrasta (norm. 95%).

VakaaVuokra

Turvan vuokralle saa myös VakaaVuokralla. Valvomme vuokranmaksun joka kuukausi koko vuokrasuhteen ajan ja maksamme vuokran vuokranantajalle riippumatta siitä maksaako vuokralainen. Takaamme vuokranmaksun niin pitkäksi aikaa kuin haluat (min. 6kk). Edellytys on ainoastaan, että vuokralainen on OVV:n valitsema, ja että palvelusta on sovittu etukäteen välityksen alkaessa.

Hinta

VakaaVuokra -palvelun hinta on 3,5% kk:n vuokrasta/kk.

TäysTakaus

Kun vuokranantajana haluat varmistaa vuokratulon, voit valita TäysTakauksen, jolloin välityspalkkio on 1,24 x kk-vuokra (sis. alv 24%). Siis, jos välittämämme vuokralainen ei maksa vuokraa, me maksamme. Takaus kestää vuoden, ja halutessaan takuuaikaa voi jatkaa VakaaVuokralla.

Sijoitusasuntojen myyntipalvelu

Kun sijoitusasunnosta on aika luopua, hoidamme myös osakehuoneiston myynnin. Välityspalkkiomme on 2 % velattomasta kauppahinnasta, minimi 2500 €. Se on edullinen, koska yleensä tunnemme entuudestaan huoneiston ja taloyhtiön. Myyntipalkkion lisäksi veloitamme vain tarvittavat asiakirjakulut (isännöitsijätodistus tms.), kuitenkin enintään 300€. Mikäli asuntoon ei löydy ostajaa toivottuun hintaan, veloitamme vain syntyneet isännöitsijätoimiston perimät kulut, ja voimme joustavasti ottaa asunnon vuokraukseen,

Muut palvelut

Sopimuksen kirjoitus

Kun vuokranantajalla on oma vuokralaisehdokas, mutta hän haluaa varmistaa, että kaikki menee oikein ja lainmukaisesti, hän voi sopia kanssamme, että me kirjoitamme sopimuksen. Palvelu sisältää luottotietojen tarkastuksen, vuokrasopimuksen laadinnan, vuokravakuuden ja kotivakuutuksen valvonnan sekä vuokralaisen ohjeistamisen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen ja muut velvoitteet).
Palvelu ei sisällä häiriötilanteiden hoitoa, niistä veloitamme erikseen tapauskohtaisesti.

Hinta

150€ /sopimus

Muuttotarkastus

Sopimuksen mukaisesti teemme asuntoon muuttotarkastuksen, jolloin otamme asunnosta tarkat kuvat ja laadimme kirjallisen raportin. Kun tarkastus on tehty vuokrasuhteen alussa, siihen on helppo verrata tilannetta vuokrasuhteen päättyessä. Palvelun voi pyytää erikseen.

Hinta

150€ /tarkastus

Konsultointi ja arviokirjat

Pääsääntöisesti opastamme ja neuvomme veloituksetta. Mutta, jos tarvitset kohteeseen kirjallista arviokirjaa (kuolinpesää tai verottajaa varten) ja laadimme raportin, veloitamme alkaen 350€ (asunto-osakkeet).

Muun konsultoinnin hinta on 85€ /tunti.