Vuokra-asunto | Vuokra-asunnot Kuopio | OVV Asuntopalvelut

Kuopio

Katso vuokrakohteemme tästä

Asuntohakemus – tulosta tästä (PDF)

Vuokranantaja – tee toimeksianto tästä!

Sähköinen irtisanomisilmoitus käytössä. Ota yhteyttä toimistoomme, niin saat tarkemmat ohjeet.

OVV Asuntopalvelut Kuopio

(Isarvo Koti Oy, y-tunnus 3163398-6)

Avoinna
ma-pe klo 10-16

2.1.2023 alkaen olemme avoinna ma-pe klo 10-16.

Asemakatu 26
70100 Kuopio

Yhteydenotot
017 363 5566
044 363 5561
kuopio@ovv.com

Tekstiviestit:
050-902 0037

Seuraa meitä
Facebookissa ja Instagramissa!

Välitämme vuokra-asunnot Kuopiossa ja Siilinjärvellä sekä niiden lähialueilla, niin opiskelijoille kuin työssäkäyvillekin. Olemme välittäneet vuokra-asuntoja Kuopiossa jo vuodesta 1999. Toimialamme on yksityisten sijoitusasuntojen vuokravälitys ja hallinnointi. Välitämme vuodessa noin 850 vuokra-asuntoa ja asiakkaana meillä on noin 2000 yksityistä sijoittajaa, yritystä, yhteisöä ja taloyhtiötä.

OVV Vuokravälitys

Etsiessäsi asuntoosi vuokralaista, voit tehdä toimeksiannon ottamalla yhteyttä suoraan toimistoomme tai täyttämällä lomakkeen alla olevasta linkistä. Kun vuokranantaja tekee toimeksiantosopimuksen, asuntoa markkinoidaan tehokkaasti nettisivuillamme OVV.COM, Vuokraovi.com ja Oikotie.fi -palveluissa sekä toimistollamme.

Vuokravälityspalvelu on toimintamme ydin. OVV vastaa vuokralaisen vuokrasta ensimmäisen vuoden ajan – mikäli vuokralainen ei maksa vuokraa, OVV maksaa. Vuokranantajan tarvitsee ainoastaan ilmoittaa OVV:lle kuun 10. – 20. pvä puuttuvasta vuokrasta ja OVV maksaa vuokran 10 päivän kuluessa. Teemme hyvää työtä ja uskallamme myös taata työmme laadun.

Palvelumme ei rajoitu sopimuksen tekoon, vaan autamme ja neuvomme vuokranantajaa koko vuokrasuhteen ajan myös ongelmatilanteissa. Kiinnitämme myös erityistä huomiota vuokrasopimuksen oikeellisuuteen ja siihen, että ohjeistamme vuokralaisen vuokrasuhteeseen.

Vuokrauspalvelumme sisällöstä on lisää tietoa alla kohdassa Hinnasto ja palvelut.

Tee toimeksianto

Voit tehdä hakuvahdin ja saat sähköpostiisi tiedon vapautuvista asunnoista. Vuokranantaja maksaa välityspalkkion eikä sinulle tule mitään kuluja. Hakuvahdin tekeminen ei sido ottamaan vastaan tarjoamiamme kohteita eikä hakuvahdin lopettaminen maksa mitään.

Tee hakuvahti

OVV Vuokravälitys

Vuokravälityspalvelu on toimintamme ydin. OVV vastaa vuokralaisen vuokrasta ensimmäisen vuoden ajan – mikäli vuokralainen ei maksa vuokraa, OVV maksaa. Vuokranantajan tarvitsee ainoastaan ilmoittaa OVV:lle kuun 10. – 20. pvä puuttuvasta vuokrasta ja OVV maksaa vuokran 10 päivän kuluessa. Teemme hyvää työtä ja uskallamme myös taata työmme laadun.

Välityspalkkio on 1,24 x kk-vuokra (sis. alv %).

Asiakkaan tarpeen mukaisesti vuokravälitys on mahdollisuus valita ilman vuokratakausta, jolloin hinta on vain 1kk vuokran suuruinen.

Molemmissa tapauksissa palvelu sisältää:

 • Kohteeseen tutustuminen, huoneiston kuvaaminen sekä tarvittaessa vuokratason arviointi
 • Markkinointi Internetissä ja toimiston ikkunassa ym. (edellyttää vuokranantajan tekemää toimeksiantoa vuokrauksesta)
 • Taloyhtiötietojen tarkistaminen
 • Huoneiston esittelyt (edustajamme näytöllä mukana)
 • Luottotietojen tarkistaminen ja hakijoiden haastattelu
 • Vuokrasopimuksen laadinta ja alkuperäiskappaleen säilytys liitteineen
 • Vuokravakuuden suorituksen valvominen, kotivakuutuksen valvominen vuokrasuhteen alkaessa
 • Avainten vastaanotto ja luovutus tai sopiminen muista järjestelyistä
 • Vuokralaisen ohjeistaminen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen yms.)
 • Yleinen/oikeudellinen neuvonta vuokrausasioissa koko vuokrasuhteen ajan
 • Mahdollisten häiriötilanteitten hoito, vuokrakorotusten hoito sopimuksen mukaisesti

Välityspalkkio vuoden kestävällä vuokratakauksella on 1,24 x kk:n vuokra (sis. alv 24%).
Välityspalkkio ilman takausta on 1 x kk-vuokra (sis. alv 24%).

Mikäli asuntoa markkinoidaan vain vuokralaistoimeksiannon tehneille hakijoillemme, vuokralaisen löytyessä välityspalkkion maksaa vuokralainen.

Lyhyet vuokrasuhteet

Joskus on tarpeen vuokrata asunto lyhyemmäksi aikaa kuin vuodeksi. Jos vuokralaista tarvitaan vain kesäajaksi tai putkiremontin alkuun, välityspalkkiomme joustaa tilanteen mukaan, vaikka usein työmme onkin näissä haastavissa tilanteissa moninkertainen. Alle 4kk:n vuokrasuhteiden välityksestä ja sopimusten teosta veloitamme 350 €.

OVV Kokonaispalvelu – hoidamme asuntoasi kuin omaamme

Vuokravälityspalvelun lisäksi voit sopia KokonaisPalvelusta, jolla voit siirtää meille sijoitusasuntosi hoitoon liittyvät asiat hyvinkin laajasti. Vuokrasuhteen hoito vaatii sosiaalisia taitoja ja vaivannäköä, ja tämän voi ulkoistaa meille. Edellytys on ainoastaan, että vuokralainen on OVV:n valitsema, ja että palvelusta on sovittu etukäteen välityksen alkaessa. Räätälöimme tarvittaessa palvelun asiakkaan toiveen mukaan.

OVV Kokonaispalvelu sisältää:

 • Vuokralaisen irtisanomisten vastaanotto ja uuden välityksen nopea käynnistäminen
 • Vuokranantajan toiveiden mukaisen vuokralaisen valinta
 • Vuokranmaksun seuranta ja laiminlyönneistä huomauttaminen, vuokratakaus – jos vuokralainen ei maksa vuokraa, me maksamme
 • Vuokrankorotusten hoitaminen vuokranantajan toiveiden mukaan
 • Yhteydenpito isännöitsijään/taloyhtiöön
 • Taloyhtiön ja remontointipäätösten seuranta
 • Asunnon korjaustarpeiden seuraaminen
 • Asunnon muuttotarkastus sekä vuositarkistukset sisältäen kirjallisen raportin kuvineen

Kokonaispalvelu ja vastuu vuokrasta on 5% kk-vuokrasta / kk. Palkkio veloitetaan kerran vuodessa. Vuokralaisen vaihtuessa veloitetaan välityspalkkio, joka on yhden kuukauden vuokraa vastaava summa. Hinnat sisältävät alv 24% ja ovat verotuksessa vähennyskelpoisia.

Lisäksi voimme sovittaessa hoitaa yhtiövastikkeen, vesimaksujen tms. taloyhtiösuoritusten maksamisen (lisämaksu 5 €/kk)

Vuokrasopimuksen kirjoituspaketti

Hinta: 250 €/sopimus

Kun sinulla on oma vuokralaisehdokas, mutta haluat varmistaa että kaikki menee oikein ja lainmukaisesti, voimme tehdä pelkän vuokrasopimuksen kirjoituksen. Palvelu sisältää luottotietojen tarkastuksen, vuokrasopimuksen laadinnan, vuokravakuuden ja kotivakuutuksen valvonnan sekä vuokralaisen ohjeistamisen vuokrasuhteeseen (vuokrasuhteen velvollisuudet ja oikeudet, taloyhtiön järjestyssäännöt ja toimintatavat, muuttoilmoitusten tekeminen ja muut velvoitteet). Palvelu ei sisällä häiriötilanteiden hoitoa, niistä veloitamme erikseen tapauskohtaisesti.

Vuokrasuhteen purkupaketti

Hinta: 250 € (palvelu sisältyy OVV Vuokravälitykseen)

Mikäli itse vuokraamasi asunnon vuokralaisen kanssa on asumiseen tai vuokranmaksuun liittyviä häiriöitä, ja kaipaat ammattilaisen apua varoituksen laatimiseen ja/tai vuokrasuhteen päättämiseen, hoidamme prosessin asiaankuuluvin menetelmin. Purkupaketti sisältää tilanteen kartoituksen ja oikean toimintatavan valinnan yhdessä vuokranantajan kanssa; vuokralaisen kontaktoinnin ja häiriötilanteissa isännöitsijän ja/tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kontaktoinnin, tarvittaessa naapureiden haastattelun ja käynnin huoneistossa, sekä varoituksen tai purun laatimisen tarvittaessa käräjäoikeuteen asti. Palvelu sisältää myös toimenpiteistä raportoinnin vuokranantajalle, isännöitsijälle ja/tai puheenjohtajalle.

Muutto- ja siivoustarkistukset

Sopimuksen mukaisesti teemme asuntoon muuttotarkistuksen, jolloin otamme asunnosta tarkat kuvat ja laadimme kirjallisen raportin. Kun tarkistus on tehty vuokrasuhteen alussa, siihen on helppo verrata tilannetta vuokrasuhteen päättyessä. Voimme sopimuksesta tehdä myös pelkän tupa- ja siisteystarkistuksen, jossa katsotaan että pois lähtevä vuokralainen on tehnyt sovitun loppusiivouksen, ohjeistetaan tarvittaessa siivoustason parantamiseen ja neuvotellaan osapuolten kesken ammattisiistijän käytöstä tai siivouskorvauksesta. Palvelun voi tilata erikseen.

Hinnat: Muuttotarkistus alkaen 150 € (sis. raportin ja kuvauksen)
Tupa- ja siisteystarkistus 100 € (tarkistetaan että ohjeen mukainen siivous on tehty)

Asunnon vuositarkistus

Hinta: Vuositarkistus 100 €/kerta (sis. raportin)

Tarkistuksessa tarkastetaan silmämääräisesti kosteiden tilojen kunto mahdollisten kosteus- ym. vaurioiden ehkäisemiseksi, arvioidaan asunnon hoitoa ja tarvittaessa ohjeistetaan vuokralainen siivoustason parantamiseksi. Palvelun voi pyytää erikseen.

Vuokrankorotuksen laadinta ja postitus

Hinta: Hinta 20 €/korotus + postituskulut 5,50 €

(palvelu sisältyy OVV Vuokravälitykseen)

Laskemme ja sovimme vuokranantajan kanssa vuokrasopimuksen mukaisen korotuksen määrän, laadimme kirjallisen vuokrankorotusilmoituksen ja toimitamme sen vuokralaiselle sekä vuokranantajalle.

Konsultointi ja arviokirjat

Pääsääntöisesti opastamme ja neuvomme veloituksetta. Kirjallisen arviokirjan ja raportin laadinnasta (kuolinpesää tai verottajaa varten) veloitamme alkaen 350€ (asunto-osakkeet).

Muun konsultoinnin hinta on 85 €/tunti.

Laskutuslisä

Hinta: 5,00 €

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron (24%).

Asuntojen vuokrausta hoitavat

Pia Helkiö
Toimitusjohtaja, LVV
044 363 5565
pia.helkio@ovv.com

Niina Kettunen
Vuokravälittäjä, LVV
044 363 5568
kuopio@ovv.com

Jana Golovinskaia
Vuokravälittäjä, LVV
044 363 5573
kuopio@ovv.com

Satu Niskanen
Toimistosihteeri
044 363 5570
vuokravalvonta.kuopio@ovv.com

Tino Penttinen
Vuokraneuvottelija
044 363 5563
kuopio@ovv.com

Johanna Backman
Vuokraneuvottelija
044 363 5585
kuopio@ovv.com