Yrittäjänä Kuopiossa - OVV Asuntopalvelut

Yrittäjänä Kuopiossa

 ”Minulle yrittäjyys on tarkoittanut sitä, että olen saanut tehdä työtä sen eteen, mihin itse uskon, ja sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa haluan.”

–Pirjo Timonen, Kuopion yrittäjä.

 

 

Vuonna 1999 Pirjo Timonen oli uuden edessä. Hänellä oli halu löytää uusi suunta työuralleen ja kuin sattumalta hänen silmiinsä osui ilmoitus OVV ketjun franchising-yrittäjyydestä. Ketju halusi avata Kuopioon toimipisteen ja uutta yrittäjää haettiin. Uteliaisuudesta hän päätti soittaa ketjun perustaneelle Hans Eklundille ja kysellä asiasta lisää. Uteliaisuus vaihtui innostukseksi, kun Finnverassa osui oikeanlainen virkailija käsittelemään Pirjon yrityslainahakemusta. Hän valoi uskoa uuteen yrittäjään ja myönsi naisyrittäjien lainan. Tämä mahdollisti OVV–yrittäjäksi ryhtymisen.

Ensimmäinen vuosi oli puurtamista ja pitkälti markkinointia. Piti levittää sanaa, että kaupungissa on uusi yrittäjä. Sitten asiakkaita alkoi tulla enemmän ja enemmän. Ensimmäisen vuoden asiakkaat pysyivät ja uusia asiakkaita sateli koko ajan lisää. Toisena vuotena piti jo palkata ensimmäinen työntekijä. Nykyään Pirjo työllistää Kuopiossa 11 henkeä. Vuosien aikana hän on työllistänyt paljon nuoria ihmisiä. Osalle työpaikka on ollut ensimmäinen ja sitä kautta tärkeä väylä työelämään.

Pirjo tekee pitkää päivää, muttei sen takia, että on pakko vaan sen takia, että hän on vieläkin niin innostunut siitä mitä tekee. Hän nauttii siitä, että saa tehdä työtä sen eteen mihin itse uskoo ja sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa haluaa. Yrittäjyydestä on saanut tehdä oman näköistä, vaikka franchising-yrittäjyydestä onkin kyse.

Tiukan paikan tullen ketju auttaa ja toisista franchising-yrittäjistä on muodostunut tiivis tukiverkko, johon voi luottaa. Ketjun ja muiden OVV-yrittäjien kautta löytyy myös asiakkaita. Monet OVV Asuntopalveluita käyttäneet asuntosijoittajat ja asuntosijoitusyhtiöt haluavat käyttää tuttuja, hyväksi havaittuja palveluita eri kaupungeissa sijaitsevien kohteidensa vuokrauksessa.

Vaikka kyse on liiketoiminnasta, OVV Asuntopalveluissa arvostetaan pehmeitä arvoja, erityisesti hyvää keskinäistä yhteishenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista. Yrittäjät ja työntekijät hitsautuivat yhteen erityisesti 2016-2018 vuosien aikana, jolloin Pirjo Timonen toimi koko OVV Asuntopalvelut ketjun toimitusjohtajana. Tuona aikana alettiin puhua OVV perheestä. Uusi toimitusjohtaja Marita Polvi-Lohikoski sai hyvät lähtökohdat 1.11 2018 alkavalle toimitusjohtajuudelleen.

Uudelle OVV-yrittäjyyttä miettivälle Pirjo haluaa lähettää seuraavat terveiset:

  • Ensimmäinen vuosi on hankalin, mutta sitten alkaa kiihtyvä kasvu. Kun vaan malttaa tehdä hyvää työtä ja palvella asiakkaita myös hankalissa tilanteissa.
  • Ketju tuki on vahva erityisesti aloitusvaiheessa. Ketju auttaa kartoittamaan yrityslaina vaihtoehtoja ja on mukana rahoitusneuvotteluissa. Lainaakin saa helpommin tunnetun franchising –ketjun yrittäjyyteen.
  • Yrittäjällä tulee olla kiinnostus alaan ja paikallistuntemusta kotikaupungistaan. Pitää tuntea lähiöiden tunnelma ja maine.
  • Alalla on paljon kasvupotentiaalia. Asuntojen vuokrauksen lisäksi asuntojen hallinnointi tuo lisää liikevaihtoa. Vuokralla asuminen tulee trendiksi jakamistalouden yleistyessä ja suomalaisten ajatusmaailman lähentyessä kohti eurooppalaista suhtautumista vuokralla asumiseen.

Lue lisätietoja OVV-franchising yrittäjyydestä tai täytä taustatietolomake niin olemme sinuun yhteydessä.