Yrittäjänä Helsingissä - OVV Asuntopalvelut

Yrittäjänä Helsingissä

Mikko Kautonen. Helsingin yrittäjä vuodesta 2020

 

OVV Asuntopalvelut -ketjun Helsingin yksikön yrittäjälle Mikko Kautoselle yrittäjyys on aina ollut itsestäänselvyys ja luonnollinen tapa tehdä töitä. En itseasiassa ole ollut työurani aikana päivääkään palkkasuhteessa lukuun ottamatta opiskeluaikojen lyhyitä kesätyöjaksoja. Aikaisemmalla työurallani tein pitkän työrupeaman toimistotekniikan parissa itsenäisenä myyntiagenttina. Tänä aikana tuli hankittua muutama sijoitusasunto ja innostus asuntojen vuokraamiseen, hallinnointiin yms. alkoi heräillä. Omien asuntojen vuokraamisen lisäksi aloin tarjoamaan vuokravälityspalveluita muillekin asuntosijoittajille. Ajatus oli aluksi hankkia lisätienestejä varsinaisen leipätyön oheen, mutta nopeasti asiakaskunta alkoi kasvaa ja päätin perustaa oman asuntojen vuokravälitykseen keskittyneen välitystoimiston.

Kun OVV Asuntopalveluiden Helsingin yksikköön haettiin uutta yrittäjää, tarjouduin ostamaan yksikön liiketoiminnan franchising-oikeuksineen ja asiakaskuntineen. Harkitsin pitkään, jatkanko alalla omana riippumattomana yrittäjänä vai harjoitanko yrittäjyyttä osana valtakunnallista ketjua. Jo ensimmäiset kuukaudet osoittivat siirtymisen osaksi OVV-ketjua oikeaksi päätökseksi. OVV:n Helsingin yksikkö oli ollut toiminnassa jo useita vuosia ja sitä kautta oli valmiina edellisen yrittäjän ja henkilökunnan toimesta hyvin hoidettu valmis asiakaskunta. Asiakkaiden palvelutason varmistaminen on ratkaisevaa ja tästä syystä näin tärkeänä, että Helsingin yksikön ammattitaitoinen henkilökunta jatkaa apunani liiketoimintakaupan jälkeenkin. Jatkuvasti kasvava asiakaskunta on osoitus siitä, että töitä ja välitettäviä asuntoja kyllä riittää.

Franchising-yrittäjyys OVV-ketjussa mahdollistaa hyvin itsenäisen yrittäjänä toimimisen kuitenkin niin, että taustalla on ketjun sekä muiden yrittäjien tuki. Muiden yksikköjen yrittäjiltä saa kullanarvoisia vinkkejä ja neuvoja. Myös ketju tukee vahvasti yrittäjiä ja emoyhtiön kautta on mahdollista saada välitettäviä asuntoja. Yleinen trendi on, että vuokralla asuminen lisääntyy jatkuvasti. Tämä saa aikaan sen, että vuokravälityspalveluiden ja asuntojen hallintapalveluiden kysyntä kasvaa entisestään.