Marko Lindroos - OVV Asuntopalvelut

Marko Lindroos

Marko Lindroos on tehnyt yhteistyötä OVV Asuntopalvelujen Tampereen toimipisteen kanssa jo vuodesta 2016. Yhteistyö alkoi, kun OVV Asuntopalveluiden Tampereen toimisto vuokrasi Vuoreksen asuinalueelta Lindroosin ostamia uudiskohteita. Asuntosijoittamista Lindroos on sen sijaan tehnyt jo vuosikausia. Osan kohteistaan hän vuokraa itse ja osaan hän käyttää OVV Asuntopalveluiden vuokrauspalveluja. Kokeneena asuntosijoittajana ja kilpailijoidenkin vuokrauspalveluita käyttäneenä hän osaa nopeasti kertoa miksi hän on tyytyväinen juuri OVV asuntopalveluiden vuokravälitykseen.

Ensimmäisenä seikkana hän mainitsee ammattitaidon oikean vuokratason löytämiseksi. Kohteita ei vuokrata edullisesti nopean toimeksiantopalkkion toivossa, vaan selvitetään huolellisesti realistinen vuokran suuruus ja etsitään kohteeseen sopiva vuokralainen.

”Olemme hyvin päässeet aina yhteisymmärrykseen vuokran suuruudesta. He tietävät mitä markkinoilta voi pyytää. Pidän mieluummin kuukauden tyhjänä asuntoa sen takia että saadaan hyvä vuokralainen, kuin että saadaan vaan nopeasti joku vuokralainen.” Lindroos sanoo.

Toisena etuna hän näkee sen, että OVV Asuntopalveluille annettuihin kohteisiin saadaan selkeästi parempia vuokranhakijoita kuin niihin, joita hän vuokraa itse. Lindroos ja OVV Asuntopalvelut ovat tehneet asiasta jopa empiiristä koetta ja ovat vuokranneet samoja kohteita samanaikaisesti.

”Saan ihan erilaista asiakaskuntaa kuin OVV, vaikka ilmoittaisin, että luottotiedot tarkistetaan. OVV saa parempia hakemuksia. Vuokralaisten laatu OVV:n tuomana on parempaa kuin se mitä itse löydän.” Myös vuokralaisten pysyvyydessä on eroja. ”Ne vuokralaiset, jotka tulevat OVV:n kautta pysyvät paremmin, kuin ne vuokralaiset, jotka itse löydän.”

Kolmantena etuna Lindroos mainitsee ongelmatilanteiden ratkomisen. Vaikka vuokralaisen luottotiedot ja maksukyky olisivat vuokraushetkellä hyviä voi tilanne muuttua lyhyenkin ajan sisällä. Joskus hyvästäkin vuokralaisesta voi tulla huono maksaja. Tällöin tilanteeseen pitää löytää nopeasti kaikkia osapuolia huomioiva ratkaisu. Markon aiempien kokemusten mukaan vuokralaiset suhtautuvat ratkaisuehdotuksiin paremmin, kun ne tulevat OVV Asuntopalveluiden esittäminä.

”Yhdessä OVV:n kanssa ollaan aina saatu asiat ratkaistua.” Hän summaa.