Sauvo Hiltunen - OVV Asuntopalvelut

Sauvo Hiltunen

”Se on niin vaivatonta. Siinä pääsee niin helpolla.” Näin kuvaa Kolin kupeessa, Juuassa asuva Sauvo Hiltunen yhteistyötä OVV Asuntopalveluiden kanssa. Hiltunen on yksityinen asuntosijoittaja, jonka yhteinen taival OVV Asuntopalveluiden kanssa alkoi jo vuonna 2006.

Vuosien varrella asuntosalkussa on ollut kohteita niin Joensuusta, Helsingistä kuin Kuopiostakin. OVV Asuntopalveluiden Kuopion ja Joensuun toimistoilla on ollut ilo olla vuokranvälittäjänä Kuopiossa ja Joensuussa sijaitsevien kohteiden vuokrauksessa.

Sauvo Hiltunen arvostaa paikallista vuokranvälittäjää. Tämä ei ainoastaan poista tarvetta välimatkojen kulkemiseen Juuan ja asunnon välillä vaan auttaa myös määrittämään asunnon oikean, sen hetkisen vuokratason.

”Ne kyllä sanoo, jos vuokra on liian kova tai jos voisi nostaa hintaa.” Oikean hintatason määrittely on tasapainottelua vuokratuoton maksimoimisen ja vuokralaisen maksuhalukkuuden välillä. OVV on tässä onnistunut hienosti. ”Yleensä toimeksiannosta viikon sisään vuokralainen on löytynyt ja yleensä 3-5 vuokralaisesta saa valita.” Sauvo sanoo.

Vaikka vuokranvälitys on ensisijaisesti asiakaspalvelutyötä ja ihmisten kohtaamista on siinä erityisen tärkeää myös perusteellisen taustatyön tekeminen ja asioiden dokumentointi. OVV asuntopalveluiden toiminnassa Sauvo Hiltusen arvostaa sitä, että vuokralaisen taustat ja luottotiedot tarkistetaan huolellisesti, asuinalueen sen hetkinen vuokrataso kartoitetaan sekä vuokrasopimus on kattava. Tämän lisäksi saa vielä takuuvuokran ensimmäisen vuoden ajalta.

Tällä hetkellä noin 80 % Sauvo Hiltusen asunnoista on OVV Asuntopalveluiden vuokranvälityksessä ja todennäköisimmin tilanne säilyy jatkossakin näin.

”Tyytyväinen olen ollut heidän palveluihin ja meinaan jatkossakin sitä kautta vuokrata.”