Kouta Kiinteistöt Oy - OVV Asuntopalvelut

Kouta Kiinteistöt Oy

Jari Tervonen toimii yksityisomisteisen kiinteistösijoitusyhtiön Kouta Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajana. Yhtiö ostaa säännöllisesti kokonaisia asuinkerrostaloja, liike- ja toimitilakiinteistöjä sekä suurempia huoneistosalkkuja Suomen suurimmista kaupungeissa ja maakuntakeskuksissa. Kouta Kiinteistö Oy:n nykyiset kohteet sijaitsevat Kajaanissa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kuusamossa ja Sotkamossa.

Yhteistyö OVV:n kanssa alkoi vuonna 2009, kun Kouta Kiinteistöt Oy osti Jyväskylästä 72 asuntoa. Yhteistyö sujui niin hyvin, että kun heinäkuussa 2018 yritys osti 3,1 miljoonan edestä kiinteistöjä Kuopiosta halusivat he silloinkin käyttää yhteistyökumppaninaan OVV:ta. Tervosen mukaan yksi OVV:n ehdottomista vahvuuksista on nopeus:

”Kuopion asunnot ostettiin heinäkuun loppupuolella. Päivää myöhemmin ajoin avainten kanssa Kuopioon. Kuusi viikkoa myöhemmin 11 asunnosta kahdeksan oli jo vuokrattu”.

Nopea vuokraus miellyttää yrittäjäkonkaria useastakin syystä. Mitä nopeammin asunnot vuokrataan sitä vähemmän asunnoille jää tyhjiä tuottamattomia kuukausia. Tämä näkyy säästöinä. Suuressa arvossa on myös yrittäjämäinen tapa tehdä töitä.

”Heillä on sellainen härkää sarvista kiinni ja ei kun hommiin- tapa työskennellä”.

Töitä tehdään ahkerasti ja työajoissa joustetaan. Asuntonäyttöjä järjestetään iltaisin, kun asiakkaat pääsevät niihin parhaiten, eikä päivisin mikä saattaisi vuokranvälittäjälle olla mieluisampi ajankohta. Tämänkaltainen joustavuus tuo tuloksia. Tervonen kiittelee. Myös työntekjöiden innokkuus ilahduttaa.

”Se mikä on matkan verralla viehättänyt, on kaikkien työntekijöiden innostuneisuus. Sen kuulee ihan puhelimessa äänestäkin. He tykkäävät työstään. Onhan sellaisten ihmisten kanssa työskentely mukavaa kun kaikki tykkää työstään.”

Tervosen kokemuksen mukaan kaikki alalla toimivat vuokrauspalvelua tarjoavat yritykset eivät toimi yhtä suurella intohimolla. Syyksi hän arvelee sen, ettei vuokraustoiminta ole kyseisten yritysten ydinliiketoimintaa.

”Myyjät on hyviä myymään ja vuokraajat on hyviä vuokraamaan.” OVV:lla vuokranvälitys on heidän päätointa ja jokainen työ tehdään hyvin.” 

Tervonen kiteyttää. Häntä miellyttää myös palvelun korkea laatu, riippumatta siitä kenen työntekijän kanssa asioi:

Kaikki tekee asiat samalla tavalla. Malli tehdä töitä on sama.”

Jari Tervonen on valinnut OVV:n palvelutarjoamasta perinteisen OVV vuokranvälitys –palvelun. Tämä tarkoittaa sitä, että hän saa OVV:n kautta yhteydet luotettaviin ja hyväksi havattuihin paikallisiin toimijoihin, kuten siivousfirmaan, kodinkonehuoltofirmaan jne. Tämä on ulkopaikkakuntalaiselle vuokranantajalle suunnaton etu. Palveluun myös kuuluu, että  OVV esittelee hänelle potentiaaliset vuokralaisehdokkaat, joista hän valitsee sopivimmat. Tälle toimintatavalle on perusteensa. Menestyvän kiinteistösijoitusyhtiön toimitusjohtaja arvostaa inhimillisyyttä yli bisneksen ja ottaa aina vuokralaisehdokkaan elämäntilanteen huomioon valintaa tehdessä. Työn perässä muuttava tai täysin ilman asuntoa vailla oleva vuokralaisehdokas on aina etusijalla.

”Jatkossa OVV saa valita vuokralaiset, 15 asunnon jälkeen he tietävät minkälaisia vuokralaisia minä olisin valinnut.” hän lupailee.

Tällä hetkellä kaikki Kouta Kiinteistöt Oy:n Jyväskylän ja Kuopion asunnot ovat OVV:n vuokravälityksessä.