Muutto maalle vai kaupunkiin? - OVV Asuntopalvelut

Muutto maalle vai kaupunkiin?

06.03.2020

MUUTTO MAALLE VAI KAUPUNKIIN?

 

Vakiintuneen käsityksen mukaan Suomen ennustetaan kaupungistuvan ja maalta muutetaan kaupunkeihin. Toisaalta Sitran tulevaisuustutkija Mikko Dufva pohti hiljan kysymystä voisiko maallemuutto olla kaupungistumistrendin vastavoima.

”Kaupungistuminen ei tarkoita, että kaikki muuttavat Helsingin, Tampereen tai Turun keskustaan vaan, että hakeuduttaan kaupunkeihin hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Esimerkiksi Joensuussa ilmiö näkyy vuokrausten kasvuna ja myös työssäkäyvien vuokralaisasiakkaiden lisääntymisenä. Myös monipaikkainen asuminen lisääntyy – asutaan viikot ja viikonloput eri paikoissa ” sanoo Kiinteistövarallisuudenhoidosta vastaava johtaja Marita Polvi-Lohikoski.

Kiinteistöliiketoiminnan koko arvoketjussa toimivan Investors House-konsernin Kiinteistövarallisuudenhoito -yksikkö vuokrasi helmikuussa yhteensä 320 asuntoa, kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisvuoden helmikuussa. Kokonaispalvelusopimusten määrä kasvoi 2.630 asuntoon, mikä on 58% suurempi kuin vuotta aiemmin. Asuntovuokrausta ja Kokonaispalvelua Investors Housen Kiinteistövarallisuudenhoidon yksikössä tekee franchise-yrittäjyyteen perustuva OVV -ketju 12 paikkakunnalla. Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito julkistaa kuukausittain vuokraus- ja kokonaispalvelumäärät.

Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito palvelee yritys- ja yksityisasiakkaita. Palvelut muodostuvat kiinteistöjohtamisesta, transaktiopalveluista sekä isännöinnistä, taloushallinnosta sekä vuokravälityksestä.  ’’Palvelemme noin sataa yritysasiakasta ja noin 10.000 yksityisasiakasta koko Suomessa 50 hengen voimin. Tarjoamme keskusyksiköstämme kokonaispalvelun yrityksille ja yhteisöille’’, sanoo Kiinteistövarallisuudenhoidosta vastaava johtaja Marita Polvi-Lohikoski.

 

Helsinki 6.3.2020

Investors House Oyj

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Marita Polvi-Lohikoski, Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito Oy, puh 044 231 8648

 

Investors House on kiinteistöalan aktiivinen sijoitusyhtiö, joka toimii kiinteistöliiketoiminnan koko arvoketjussa aina tontin hankinnasta ja hankekehityksestä omistamisen ja vuokrauksen kautta kiinteistövarallisuuden hoitoon ja kiinteistörahastojen hallinnointiin. Liiketoimintamalli tarjoaa useita arvonluonnin mahdollisuuksia ja vakaata tuottoa. Omistaja-arvon kasvattaminen on yhtiön keskeinen tavoite.