Myin sijoitusasuntoni tappiolla – onnistuuko tappion hyödyntäminen? - OVV Asuntopalvelut

Myin sijoitusasuntoni tappiolla – onnistuuko tappion hyödyntäminen?

27.03.2022

Verojuristi Juha Salmikiven mukaan artikkelissa käsitellyn asunnon myynnistä aiheutunut luovutustappio vähennetään omaisuuden veronalaisista luovutusvoitoista tappiovuotena ja viitenä seuraavana vuotena. Vähennys tehdään mainituista pörssiosakkeista saamista luovutusvoitoista.

Jos luovutusvoittoja ei olisi, vähennettäisiin luovutustappio muista pääomatuloista, kuten vuokra- ja osinkotuloista. Jos pääomatuloja ei lainkaan tappiota seuraava viiden vuoden aikanakaan saada, jäisivät luovutustappiot vähentämättä.

Kun luovutustappio lasketaan todellisen hankintamenon mukaan, asunnon myyntihinnasta vähennetään asunnon hankintamenon lisäksi myyntikulut, joita ovat mm. kiinteistönvälittäjän palkkio ja isännöitsijän todistuksesta aiheutuneet kulut. Matkakuluja voidaan vähentää myyntikuluina matkoista, jotka liittyvät asunnon myyntiin, kuten asunnon myyntitoimeksiannon tekemiseen, asunnon esittelemiseen ja kaupantekoon.
Hankintameno-olettamia (20/40) käytettäessä ei voi koskaan syntyä luovutustappiota ja silloin jäävät myös aina kaikki hankintaan ja sen myyntiin liittyvät todelliset menot ja kuluerät kokonaan vähentämättä.

Lue koko artikkeli osoitteessa https://www.taloustaito.fi/Rahat/myin-sijoitusasuntoni-tappiolla–onnistuuko-tappion-hyodyntaminen/?utm_source=Veroviikko&utm_medium=email&utm_campaign=Veroviikko&fbclid=IwAR2eIEg63LICCvRChZ7MXReNtC0Sa8pISoiLvxJiuLjuxz5wOXhpFZIZ824#230a0e1c