Ajankohtaista

 • Näin teet hyvän vuokra-asuntohakemuksen

  21.06.2018

  Opiskelupaikka taskussa ja elämä edessä. Ainoastaan yksi oleellinen asia puuttuu – nimittäin se ikioma vuokrakoti. Kuulostaako tutulta? Samassa tilanteessa ovat tuhannet muut opiskelijat, jotka alkavat opiskelupaikan saatuaan etsiä kiivaasti omaa asuntoa. Kuinka siis erottautua kaikkien muiden joukosta? Tässä muutama vinkki hyvän asuntohakemuksen tekoon: 1) Kun kirjoitat hakemusta, mieti, mikä tekee juuri Sinusta hyvän vuokralaisen. Yksityiset…

  Lue lisää

 • Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  24.07.2017

  Elokuun alussa 2017 astuu voimaan muutos, jossa opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin. Koska yleinen asumistuki on ruokakuntakohtainen, voivat vastaisuudessa puolison tai ruokakunnan muun jäsenen tulot estää asumistuen saamisen. Vuokrasopimuksen muodolla ja sopimusmallilla on vaikutusta siihen, lasketaanko vuokrahuoneiston asukkaat samaan vai eri ruokakuntaan, ja tämä täytyy siis ottaa huomioon vuokrasopimusta laadittaessa.

  Lue lisää

 • Aika sijoittaa lähiöihin? Pienten uusien asuntojen tuotot eriävät pääkaupunkiseudulla

  27.06.2017

  Uudet yksiöt Helsingin keskustassa ja sen läheisyydessä eivät enää tarjoa parasta mahdollista tuottoa asuntosijoittajalle, koska niiden hinnat ovat nousseet merkittävästi verrattuna esimerkiksi junaradan varressa sijaitseviin lähiöihin.

  Lue lisää

 • Neljä lääkettä vuokrakipuilun hoitoon

  08.04.2017

  Vuokrien nousu, asumistukien kasvu ja pienten asuntojen pula – vuokramarkkinat kohtaavat tällä hetkellä monta haastetta. Markkinoiden kipuiluun on kuitenkin olemassa lääkkeitä.

  Lue lisää

 • Muuttuvat vuokravälitysmarkkinat

  09.03.2017

  Aika ennen.... Olipa kerran Maa, jossa oli suuri puute vuokra-asunnoista ja Asunnon Tarvitsija etsi kuumeisesti omaa kotia. Muutamia ilmoituksia vapaista asunnoista löytyi lähikaupan ja koulun ilmoitustauluilta, mutta äkkiä kävi ilmi, että asunnot olivat jo menneet. Lehti-ilmoitukseen vastatessa asuntoa tarjoava kyseli Asunnon Tarvitsijan halukkuutta maksaa vuokra "silleen niinku... ymmärräthän?".  Asunnon Tarvitsija oli epätoivoinen, kunnes hän löysi…

  Lue lisää

 • OVV-ketjun toimitusjohtajaksi Pirjo Reinikainen

  11.11.2016

  OVV Asuntopalvelut Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu 1.11.2016 alkaen valtiotieteiden maisteri Pirjo Reinikainen. Hän on toiminut viimeisen 17 vuoden ajan OVV-yrittäjänä Kuopion OVV-toimistolla ja tuntee sen myötä ketjun ja sen mahdollisuudet läpikotaisin, antaen loistavat lähtokohdat koko ketjun kehittämiseen entistä asiakaslähtöisemmäksi. OVV Asuntopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Reinikainen: ’’OVV-ketjussa yhdistyy valtakunnallisuus ja yrittäjyys, mikä antaa sille poikkeukselliset mahdollisuudet…

  Lue lisää

 • Kenellä on vastuu palovaroittimesta?

  09.11.2016

  Palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa jo vuoden 2000 syyskuusta lähtien. Laite tulisi siis löytyä myös jokaisen vuokralaisen asunnosta. Kuka sitten on vastuussa varoittimen hankkimisesta, asennuksesta ja toiminnasta vuokrahuoneistossa?

  Lue lisää

 • Mitä tehdä, jos asunnossa on kylmä?

  11.10.2016

  Syksyn tullen pimeät illat saavat viettämään aikaa entistä enemmän kotona, ja samalla moni vuokralainen havahtuu siihen, että omassa asunnossa on kylmä ja patterit eivät tunnu lämpiävän. Monesti tilanne korjaantuu muutamassa päivässä, mutta mikäli kylmyys jatkuu, on syytä tarttua toimeen. Mitä siis tehdä, jos tuntuu ettei kotona tarkene?

  Lue lisää

 • Vuokra-asunnon loppusiivous

  10.10.2016

  Vuokrahuoneiston siivoustaso muuttohetkellä ja vakuuden palautus ovat yksi suurimpia riidan aiheita vuokrasuhteessa. Jokainen ihminen on erilainen ja käsitys siististä on hyvin subjektiivinen – se, mikä toiselle on hyvin siisti, voi toiselle olla vasta tyydyttävä. Siivoamisesta ei ole laissa mitään tarkkaa pykälää, ja usein neuvottelemalla päästään jokaista osapuolta tyydyttävään ratkaisuun. Loppusiivouksen aiheuttamiin epäselvyyksien ratkaisemisen apuna on…

  Lue lisää

 • Kenellä on oikeus mennä asuntooni yleisavaimella?

  05.10.2016

  Taloyhtiön hallussa olevaa yleisavainta ei saa käyttää mielivaltaisesti, vaan asunnossa käynneille on olemassa pelisäännöt. Milloin asuntoon saa mennä ja onko siitä ilmoitettava etukäteen? Entä täytyykö turvalukon avain luovutaa huoltoyhtiölle?

  Lue lisää