Usein kysyttyjä kysymyksiä - OVV Asuntopalvelut

Usein kysyttyjä kysymyksiä

10.06.2021

Onko luottotiedot oltava kunnossa asuntoa vuokratessa?

Useimmiten vuokranantajat edellyttävät puhtaita luottotietoja ja merkinnät vaikuttavat laajuudestaan riippuen asunnon saamiseen. Jos tiedät, että sinulla on merkintöjä, kerro se välittäjälle jo etukäteen. Kerro myös, miten merkinnät ovat tulleet ja ovatko ne hoidossa ja valmistaudu, että pystyt antamaan vahvemman vakuuden. Rahavakuuden lisäksi henkilötakaus voi helpottaa asunnon saamista.

Jos asuntoon muuttaa useampi kuin yksi henkilö, kasvaako vesimaksu?

Mikäli käytössä on henkilölukuun perustuvat vesimaksut, tällöin jokaisesta huoneistossa asuvasta henkilöstä tulee maksaa vesimaksu. Vesimaksu voi määräytyä taloyhtiön määräämän henkilölukuun perustuvan kuukausimaksun tai asuntokohtaisen kulutuksen mukaan, jos asuntoon on asennettu huoneistokohtainen vesimittari.

Jos henkilö ei pysty maksamaan vuokravakuutta, käykö omavelkainen takaaja?

Henkilötakaus on nykyisin yleistyvä käytäntö asunnon vuokraamisessa, mutta usein sitä käytetään vuokravakuuden lisänä. Tarkista omasta OVV-toimistostasi asunnon hakuvaiheessa, hyväksyykö vuokranantaja henkilötakauksen vakuuden muodoksi.

Useissa lyhyempi aikaisissa vuokra-asunnoissa on ilmoitettu erikseen loppusiivouksesta, millaisia sääntöjä loppusiivouksesta on?

AHVL:n ja Hyvän vuokratavan mukaan vuokralaisen on hoidettava asuntoa huolellisesti. Tähän kuuluu asunnon säännöllinen siivoaminen sekä puhtaanapito. Vuokralaisen vastuulla on täten myös asunnon loppusiivous. Asunto tulee siivota ja jättää sellaiseen kuntoon, kuin vuokranantajan kanssa on vuokrasopimuksessa sovittu.