Hyvin hoidettu harjoittelu voi poikia työpaikan - OVV Asuntopalvelut

Hyvin hoidettu harjoittelu voi poikia työpaikan

19.11.2021

OVV Tampereella vastaanotetaan ympäri vuoden useita harjoitteluhakemuksia ja yritys mahdollistaakin vuosittain useille työharjoittelupaikkoja vaihtelevissa työtehtävissä vuokravälityksen parissa. OVV Asuntopalvelut on valtakunnallinen vuokravälitykseen erikoistunut franchising-ketju, Tampereella toimipiste on ollut jo vuodesta 1997 alkaen. Tampereen OVV:n palveluihin kuuluu vuokravälityksen ja kiinteistönvälityksen lisäksi muun muassa vuokravalvonta ja kohteiden hallinnointi.

Oikealla asenteella pääsee pitkälle

Harjoittelujakso antaa hyvän ponnahduslaudan työelämään, sillä harjoittelun aikana pääsee tutustumaan alan saloihin kattavasti sekä lain että käytännön oppien myötä. Harjoittelijoita otetaan eri asteisista oppilaitoksista, muun muassa ammattikorkeakouluista sekä ammattikouluista. OVV Tampereen vuokraneuvottelija Paavo Viljanen aloitti harjoittelunsa OVV:llä maaliskuussa 2020, jonka jälkeen hän jäikin suoraan kesätöihin ja töitä riittää edelleen.

– Opiskelin TAMKissa tradenomiksi ja puolet harjoittelusta oli vielä suorittamatta ja löysin koulun nettisivuilta ilmoituksen OVV:ltä olevasta harjoittelupaikasta. Päädyin hakemaan paikkaa, koska ala vaikutti kiinnostavalta. Paikan saatuani tein myös opinnäytetyöni OVV:llä harjoittelun ohella. Harjoittelu sujui hyvin ja jäin mielelläni harjoittelun jälkeen töihin, Viljanen kertoo.

Joskus työharjoittelu voi johtaa myös yrittäjyyteen. OVV Tampereen molemmat yrittäjät Päivi Ronkainen sekä Julie Lahdelma ovat aloittaneet uransa työharjoittelun kautta ja yhteisiä työvuosia onkin jo ehtinyt kertymään yli 10 vuotta. Harjoittelupaikkojen tarjoaminen onkin heille siksi lähellä sydäntä. Tätä kautta halutaan kannustaa uusia työntekijöitä alalle.

OVV Tampere tarjoaa harjoittelijalle hyvän koulutuksen ja opastuksen työtehtäviin, jotka vaihtelevat asuntoesittelyistä, asuntojen kuvauksiin ja markkinointiin, sopimusten laadintaan ja asiakasneuvontaan. Harjoitteluun ei vaadita alan tuntemusta, tärkeintä on asiakaspalveluhenkisyys ja oppimisinto. Työ on vaihtelevaa ja monipuolista eikä alalla yksikään päivä ole samanlainen.

– Työ soveltuu minulle hyvin, koska työtehtävät ovat monipuolisia ja työajat ovat joustavia. Vapaa-ajallani harrastan valokuvausta, jota pääsen hyödyntämään paljon myös ammatissani, Viljanen kertoo.

Vuokravälityksen lisäksi on myös mahdollista päästä harjoittelemaan asuntojen myyntiä

OVV Tampere on kasvattanut viime vuosien aikana myyntipuoltaan, joka on saanut myös osan harjoittelijoista innostumaan ajatuksesta kiinteistönvälityksen parissa. Viljanen on työnsä ohella aloittanutkin suorittamaan KiLAT-tutkintoa (kiinteistönvälitykseen suunnattu liiketoiminnan ammattitutkinto). OVV:llä kannustetaan myös LVV- ja LKV- tutkintojen (laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä ja kiinteistönvälittäjä) suorittamiseen.

– Työpaikan innoittamana aloitin suorittamaan KiLAT-tutkintoa työn ohella. Seuraavana askeleena onkin tutustua tarkemmin asuntojen myymiseen myös käytännössä, mihin OVV:llä on hyvät valmiudet, Viljanen sanoo.

Alkuvuodesta OVV Tampereella etsitäänkin taas uusia harjoittelijoita kevään ja kesän vilskeeseen.

– Kesät ovat meille sesonkiaikaa, jolloin harjoittelijoista on suuri apu. Keväällä on paras aika aloittaa harjoittelu, sillä tuolloin ehtii hyvin päästä kiinni työnkuvaan ennen kesän kiireitä, Viljanen toteaa.

Artikkeli löytyy myös osoitteesta: https://www.tamperelainen.fi/kaupalliset/4372486