Vuokra-asumisen helppous houkuttaa myös omistusasujia - OVV Asuntopalvelut

Vuokra-asumisen helppous houkuttaa myös omistusasujia

04.06.2020

Vuokra-asumisen helppous houkuttaa nyt myös omistusasujia

 

Vuokra-asumisen suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja tilastot puhuvat puolestaan. Osa myy nykyisen asuntonsa muuttuvan elämäntilanteen myötä ja vaihtaa vuokralle. OVV ketjussa on havaittu yleinen kysynnän kasvu.

OVV Tampereen toinen yrittäjä Julie Lahdelma kertoo, että vuokra-asuminen antaa enemmän vapauksia ja mahdollistaa nopeatkin muutokset eri elämäntilanteissa, millä on ollut merkittävä vaikutus kysynnän kasvamiseen.

-Vuokra-asuminen lisää suosiotaan nyt myös omistusasujien keskuudessa. Esimerkiksi keski-iän ylittäneet saattavat myydä omakotitalonsa syrjäseudulla, ja muuttaa keskustaan vuokralle lähemmäksi palveluita. Myös niin sanotut ”kakkosasunnot” ovat usein vuokra-asuntoja, Lahdelma kertoo.

OVV Tampereen toimistolla on huomioitu koronaviruksen tuomat rajoitteet sekä asiakkaiden tarpeet uudelta kannalta. Asunnon vuokrauksesta tehdään entistä helpompaa kuvien ja videoesittelyjen muodossa. Näin vuokraaminen onnistuu kätevästi kotoa käsin myös ilman asuntoesittelyä.

Asunnon haku on myös helppoa OVV Hakuvahdin avulla. Asuntoa etsivä saa heti tiedon sähköpostiinsa vapautuvista kohteista, joiden ominaisuudet voi määrittää koon ja sijainnin mukaan. Asunnot vuokrataan usein nopeasti ja näin hakijat ehtivät ensimmäisten joukossa asuntojahtiin.

OVV Tampere haluaa kannustaa vuokralaisia vuorovaikutukseen, jossa pystytään yhdessä välittäjän kanssa neuvottelemaan muun muassa asunnon vuokrasta sekä remontoinnista.

  • Haluamme, että hakija pystyy myös tarvittaessa ehdottamaan muutosta vuokraan jo hakuvaiheessa, jos asunto on hänestä kiinnostava, mutta vuokra on esimerkiksi hieman liian korkea. Näin välitämme tiedon vuokranantajalle ja pääsemme mahdollisesti yhteisymmärrykseen, Lahdelma kertoo.

Uudiskohteiden määrä kasvussa

Kaupungistuminen on ollut jo pitkään ihmisten huulilla, mikä näkyy kasvukaupunkien täyttyvistä rakennusalueista. Uudiskohteiden tarjonnan lisääntyminen markkinoilla näkyy myös OVV:lla vuokravälittäjän arjessa.

Lahdelma on uransa aikana huomannut, että uudiskohteet houkuttelevat sekä vuokralaisia että vuokranantajia.

– Kevään aikana olemme saaneet monia toimeksiantoja uudiskohteista. Ne houkuttelevat, sillä ne ovat varustelultaan monipuolisempia ja lähivuosien remonteista ei ole huolta. Vuokralaisten vaatimustaso on noussut muutaman viime vuoden aikana selvästi ja vuokralaiset haluavat siistikuntoisia ja hyvin varusteltuja asuntoja, joissa on muun muassa astianpesukone, Lahdelma kertoo.

OVV:lla vuokranantajia kannustetaan vanhempien vuokrakohteiden remontoimiseen, jolla saadaan lisättyä sekä asunnon kiinnostavuutta että nostettua vuokratasoa.

OVV:n vuokravälittäjälle asiakastyytyväisyys on tärkein

Asiakkaille pyritään luomaan mahdollisimman sujuva ja miellyttävä asiakaskokemus. OVV haluaa tarjota mahdollisuuden sekä vuokralaisille että vuokranantajille yhteydenpitoon koko vuokrasuhteen ajan.

-Meille OVV:lla on tärkeää, että niin vuokralainen kuin vuokranantajakin voi ottaa meihin yhteyttä kaikkiin vuokra-asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Jos emme itse tiedä vastausta, neuvomme ottamaan yhteyttä oikeaan paikkaan, esimerkiksi huoltoyhtiöön. Meihin voi olla yhteydessä helposti esimerkiksi sähköpostilla tai soittaa toimistoaikana.

OVV Asuntopalvelut ottaa kysynnän kasvamisen siis suurella intohimolla vastaan ja asunnon vuokrauksesta tehdään alusta loppuun helppoa ja sujuvaa sekä vuokralaisille että vuokranantajille.

 

Katso kaikki OVV ketjun välityksessä olevat kohteet osoitteesta www.ovv.com.

 

Päivi Ronkainen ja Julie Lahdelma

OVV Asuntopalvelut Tampere