Kilpailu hyvistä vuokralaisista kiristyy - OVV Asuntopalvelut

Kilpailu hyvistä vuokralaisista kiristyy

25.11.2019

Kilpailu hyvistä vuokralaisista kiristyy

 

Vuokra-markkinat ovat eriytyneet Suomen eri alueilla. Voimakkaan rakennusbuumin myötä suurimpien kasvukeskusten ulkopuolella markkinat ovat muuttuneet vuokralaisen markkinoiksi. Vuokralaisilla on lisääntyneen uudisrakentamisen myötä monilla paikkakunnilla aiempaa enemmän valinnanvaraa vuokra-asumisessa. Siksi kilpailu hyvistä vuokralaisista on kiristynyt.

Ennen vuokralaiset kilpailivat asunnoista. Nyt erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella vuokranantajat kilpailevat luotettavista vuokralaisista. Uusien asuinkerrostalojen valmistuminen kiristää markkinatilannetta suurimpien kasvukeskusten ulkopuolella, sillä markkinoiden kysyntä ei pysy tarjonnan perässä.

Asuntoa vaihdetaan helpommin, koska myös tarjontaa on runsaasti. Markkinoilla olevista vuokra-asuntovaihtoehdoista valitaan se hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Vuokralaisella riittää valinnan- ja jopa neuvottelun varaa.

Uudisasunnot käyvät vuokra-markkinoilla kaupaksi hyvin. Laadusta ollaan myös valmiina maksamaan parempaa vuokraa. Huonokuntoiseen asuntoon voi olla vaikea saada vuokralaista varsinkin suurimpien kasvukeskusten alueilla, joilla vuokra-asuntotarjonta on lisääntynyt.

Vuokra-asunnon kunnosta kannattaa pitää huolta ja päivittää sitä tarpeen mukaan. Hyvä asunto houkuttelee hyviä vuokralaisia, huonossa kunnossa oleva huoneisto ei houkuttele luotettavia vuokralaisia. Tämän hetken markkinassa hyvistä vuokralaisista kannattaa pitää kiinni.

 

Satu Lukin, LKV, KiAT, LVV, DI

OVV Asuntopalvelut Joensuu