Kannattaako asunto laittaa myyntiin nyt vaikka korona jyllää? - OVV Asuntopalvelut

Kannattaako asunto laittaa myyntiin nyt vaikka korona jyllää?

17.04.2020

Kannattaako asunto laittaa myyntiin nyt vaikka korona jyllää?

Tätä varmaankin miettii nyt moni.

Olisi tarve myydä, mutta ei tiedä mitä tekisi, meneekö asunto kaupaksi? Useiden välittäjien kommenteista on käynyt ilmi, että asuntokauppa on hiukan hiljentynyt, mutta ei lähellekään pysähtynyt. Asuntonäyttöjä hoidetaan videoimalla asuntoja ja järjestämällä yksityisnäyttöjä.

Jos olisin itse harkitsemassa myyntiä niin en empisi, sillä mitään takeita tilanteen paranemisesta kovinkaan pian ei ole ja toisaalta hinnat eivät ole laskeneet ainakaan vielä. Omakotitalon myyntiä miettisin kuitenkin kahdesti, sen myyminen voi näissä oloissa olla haasteellisempaa kuin asunto-osakkeiden.
Tavallista pidempään myyntiaikaan kannattaa joka tapauksessa varautua, sillä ostajaehdokkaita on liikkeellä vähemmän kuin yleensä. Suuri osa potentiaalisista ostajista välttää ihmiskontakteja eikä ehkä ole valmis tekemään kauppoja käymättä paikan päällä. Tämä koskee varsinkin omakotitaloja jotka yleensä ostetaan omaksi kodiksi ja niissä on enemmän ”liikkuvia osia” kuin muissa asunnoissa.
Sijoitusasunnoissa tilanne on vähän erilainen. Sijoittajat voivat ostaa asuntoja näkemättä ja tekevät niin edelleenkin. Sijoittajia kiinnostavat yleensä pienet asunnot. Tosin osa sijoittajista on toistaiseksi kadonnut asuntomarkkinoilta ainakin ostajina sillä halventuneet pörssikurssit ovat nyt kovin houkutteleva sijoituskohde, mutta on heitäkin vielä jäljellä.

Asunnon vaihtotarpeet eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään ja osa ostajista uskaltautuu näytöille jotka luonnollisesti hoidetaan nyt yksityisesti ja hygienisesti. Ja toki löytyy myös ihmisiä jotka uskaltavat ostaa asunnon ja jopa kodinkin vaikka eivät paikan päälle pääsekään, kunhan saavat riittävän käsityksen asunnosta muulla tavoin.

Jos haluat sparrata mitä tekisit omien asuntojesi tai asuntosi kanssa niin soittele tai laita viestiä.

 

Mika Tilli OVV Asuntopalvelut Helsinki Kamppi ja Hyvinkää
yrittäjä, LKV, KiAT, KTM
040 7013 005
mika.tilli(at)ovv.com