Vinkit vuokra-asunnon etsintään

Vinkit vuokra-asunnon etsintään

23.03.2021

Oletko etsimässä uutta vuokra-asuntoa? Alta löydät muutamia vinkkejä, jotka voivat helpottaa asunnon etsintää!

🔹Priorisoi

Punnitse omat prioriteetit, joiden mukaan lähdet etsimään asuntoa. Voit laittaa esimerkiksi tärkeysjärjestykseen asiat, joita tulee huomioida asunnon etsinnässä, kuten muun muassa sijainti, pohjaratkaisu, hinta sekä varustelutaso. Näin tiedät mitkä tekijät vaikuttavat eniten lopulliseen päätökseesi, jotta asunnon etsiminen on jo alusta alkaen helpompaa.

🔸Tutki ja tutustu

Kun tarjontaa on paljon, on hyvä kartoittaa nettisivuilta kaikki itselle sopivat vuokra-asunnot. Tämän jälkeen tutustu tarkasti sinua kiinnostaviin kohteisiin. Näin pysyt parhaiten kärryillä siitä, mitä olet vuokraamassa. Muista kuitenkin aina kysyä välittäjältä tai vuokranantajalta, jos sinulla herää kysyttävää.

🔹Erottaudu joukosta

Kerro hakemuksessa selkeästä henkilötiedot sekä tämän hetken elämäntilanteesi (opiskelupaikka tai työsuhde tai jos olet hakemassa töitä tai opiskelupaikkaa). Tämän lisäksi kerro, miksi olisit mielestäsi sopiva valinta hakemaasi asuntoon ja kuinka kiinnostunut olet asunnosta. Suuri kiinnostus asunnosta voi kertoa vuokranantajalle, että luvassa on pitkäaikainen vuokralainen.

🔸Jätä positiivinen mielikuva

Luo välittäjälle tai vuokranantajalle positiivinen vaikutelma itsestäsi, sillä se voi olla etunasi vuokra-asunnon saamisessa. Ole siis oma itsesi ja kohtelias. Korona-aikana näyttö ei välttämättä onnistu paikan päällä, mutta videoesittelyn tai puhelinkeskustelun avulla voit kuitenkin luoda myös hyvän vaikutuksen itsestäsi.