Opiskelijavalintojen muutokset ovat heiluttaneet vuokra-asunto markkinaa - OVV Asuntopalvelut

Opiskelijavalintojen muutokset ovat heiluttaneet vuokra-asunto markkinaa

06.08.2020

OPISKELIJAVALINNAT HEILUTTAVAT VUOKRA-ASUNTO MARKKINAA

Tämä kesä on ollut erilainen kuin aikaisemmat. Opiskelijavalintojen muutokset ovat heiluttaneet vuokra-asunto markkinaa.

”Koronan takia opiskelijavalinnat eri asteisissa oppilaitoksissa on tehty eri tavalla kuin aiemmin. Tämän johdosta on vuokra-asunto markkina ”sotkeentunut”. Siinä missä yleensä heinäkuulla opiskelijat ovat rynnänneet vuokraamaan vuokra-asuntoja, on kysyntä jakaantunut koko kesälle tasaisemmin. Tämä on yllättänyt osan vuokranantajista. Kesäkuu oli OVV ketjussa ennätyksellinen ja heinäkuu hieman vaisumpi aiempaan vuoteen verrattuna. Mielestäni kysynnän jakaantuminen tasaisemmin on hyvä vuokra-asunnon hakijoille ja vuokranantajille.” sanoo Kiinteistövarallisuudenhoidosta vastaava johtaja Marita Polvi-Lohikoski.

OVV ketju vuokrasi heinäkuussa 548 asuntoa eli 10 % vähemmän kuin vuotta aiemmin (612). Kokonaispalveluasiakkaiden määrä kasvoi 40 % ollen 2820 (2020).

Asuntovuokrausta ja Kokonaispalvelua Investors Housen Kiinteistövarallisuudenhoidon yksikössä tekee franchise-yrittäjyyteen perustuva OVV-ketju 12 paikkakunnalla.

Asiasta uutisoi mm. Kauppalehti.