Aamulehti uutisoi, että Tampereen opiskelija-asuntoihin ennätysmäärä hakemuksia - OVV Asuntopalvelut

Aamulehti uutisoi, että Tampereen opiskelija-asuntoihin ennätysmäärä hakemuksia

07.07.2022

Tampereen opiskelija-asuntoihin ennätysmäärä hakemuksia: ”Olemme hämmästelleet lukua” – Näillä vinkeillä löytää kodin ennen opintojen alkua

Opiskelijoita kiinnostaa erityisesti yksiöt, mutta niitä voi joutua jonottamaan opiskelija-asuntosäätiöltä useita kuukausia. Soluhuoneen voi saada jopa kuukaudessa, mutta soluasumisen suosio on vähentynyt.

Näin löydät vuokra-asunnon

Kysyimme parhaat vinkit asunnonhakuun Toasin Kirsi Koskelta, Poasin Timo Jokiselta ja OVV asuntopalveluiden toimitusjohtaja Päivi Ronkaiselta.

Kun opiskelupaikka varmistuu, hakemus opiskelija-asuntoihin kannattaa tehdä heti. Toasilla asuntohakemusta voi muokata kesken hakuajan ja Poasilla tarvittavat liitteet voi lisätä vasta myöhemmin.

Kriteereitä ei kannata asettaa liikaa, jos opiskelija-asunnon saamiselle on kiire. Toasilla yksiöhakemuksen voi pitää voimassa, vaikka saisi ensin huoneen soluasunnosta.

Yksinasuva opiskelija voi hakea Toasilta myös pienempää perheasuntoa, esimerkiksi kaksiota. Hinta voi olla kalliimpi, mutta jonot asuntoon lyhyemmät.

Kaikki syyt asunnontarpeelle kannattaa kertoa asuntohakemuksissa. Mitä enemmän omasta tilanteestaan ja vuokranmaksukyvystään kertoo, sitä vähemmän vuokranantajalle jää kysyttävää.

Tampereella sijainnista kannattaa joustaa, jos omiin kriteereihin sopivaa asuntoa ei meinaa löytyä. Suosituimmat alueet vuokra-asumiseen ovat keskusta, Kaleva ja Tammela.

Myös Opiskelijan Tampere ry tiedottaa nettisivuillaan Tampereella opiskelijoille vuokrattavista asunnoista. Asunnot ovat yksityisten vuokranantajien ilmoittamia.

Lue koko juttu osoitteesta https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008919861.html