Mitä vuokramarkkinoille kuuluu Turussa? - OVV Asuntopalvelut

Mitä vuokramarkkinoille kuuluu Turussa?

03.09.2022

Kesä on ollut vuokramarkkinoilla odotuksien mukaan vilkas ja sama ilmiö on havaittu OVV Turun toimipisteellä. Turun yrittäjämme Johanna Manner kertoo, että Turun asuntomarkkinat ovat palautuneet entiselleen opiskelijoiden ansioista.

– Opiskelijoiden tultua kaupunkiin markkina on vilkastunut ja kysyntää on vuoden takaiseen verrattuna huomattavasti enemmän. Tällä hetkellä suurin kysyntäbuumi on kuitenkin jo ohi, vaikka yksiöitä kysellään edelleen, Johanna mainitsee.
 

Turku vetää edelleen puoleensa

 
Suomen Vuokranantajat ry:n julkaisemassa uusimmassa kaupunkirankingissä Turku jatkaa edelleen toiseksi suosituimpana kaupunkina. Kaupunkirankingissa on arvioitu kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta erilaisilla mittareilla.

– Turku on vetovoimainen, koska se on suurehko kaupunki, josta löytyy paljon työmahdollisuuksia sekä korkeakoulupaikkoja. Turkuun kannattaa edelleen sijoittaa, sijoitusasunnot ovat menneet hyvin kaupaksi, vaikka myyntiajat ovatkin hieman pidentyneet tarjonnan lisääntyessä. Alueelta on myös hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi pääkaupunkiseudulle. Turun rajakuntiin kuuluva Kaarina on myös hyvin vetovoimainen ja asunnot menevät sieltä nopeasti vuokralle, Johanna kertoo.
 

Kaksioiden kysyntä laskussa ja kolmiot suuressa suosiossa

 
Johannan mukaan kaksioista on tällä hetkellä hieman ylitarjontaa ja niiden vuokrausaika on tästä syystä pidempi; nopeus on valttia, yhteydenottoihin täytyy reagoida pikimmiten. Hän kertoo, että kolmioille löytyy paljon kysyntää ja ne vuokrataankin yleensä nopeasti, kunhan sijainti on kohdillaan. Johanna on myös viime aikoina huomannut, että soluasuminen toimii.

– Meillä on ollut paljon soluasuntoja vuokrattavana ja niiden suosio on ollut yllättävän suuri. Koronan myötä soluasumisen suosio väheni, mutta se näyttäisi Turun seudulla taas palanneen. Soluasuminen hyvällä sijainnilla on hyvin toimiva ja edullinen asumisratkaisu.
 

Vastikkeiden nousu voi enteillä vuokrankorotuksia

 
Inflaatio ja energian hinnannousu ovat saaneet vastikkeet nousemaan, jonka vuoksi vuokriin kohdistuu enemmän korotuspaineita kuin normaalisti. Johanna on huomannut, että vuokralaisehdokkaat kyselevät yhä useammin asuntojen lämmitysmuodoista sekä korotusehdoista.

– Vuokrankorotuksia ei ole vielä suuria määriä tullut, mutta vuokralaisilta tulee paljon kyselyjä korotusehtoihin liittyen. Vuosittain valmistuu paljon asuntoja, joka pitää vuokra-asuntojen tarjonnan edelleen suurena ja mahdollisesti hillitsee korotuksia. Ennustan Turun väkiluvun kasvavan nyt reippaammin koronan jälkeen, myös opiskelijapaikkojen lisäys tekee hyvää, Johanna kertoo.
 

Hyväkuntoiselle asunnolle on aina kysyntää

 
Johanna kehottaa vuokranantajia pitämään huolta asunnoistaan ja tarpeen vaatiessa tekemään asunnolla pientä kunnostusta, jotta asunto menisi paremmin vuokralle ja säästytään tyhjiltä kuukausilta.

– Huonokuntoiset asunnot eivät mene vuokralle, vaikka hinta olisi edullinen. Ylläpitotöitä tulee vuokranantajalle väkisin vastaan asunnon vanhetessa. Esimerkiksi tapettien vaihtaminen on loppujen lopuksi pieni ja edullinen ehostus, jolla voi olla suurikin vaikutus asunnon vuokrattavuuden kannalta. Myös lopputarkastusten tekemiseen toivoisin tarkkuutta, jotta vältytään erimielisyyksiltä vuokralaisten kanssa.
 

Mikäli vuokramarkkinat Turun alueella kiinnostavat enemmän tai olet kiinnostunut laittamaan asuntosi vuokralle, olethan yhteydessä Johannaan!

Johanna Manner
040 840 1390
johanna.manner@ovv.com

Laura Penttinen

Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori