Miksi vuokra-asuminen kannattaa? - OVV Asuntopalvelut

Miksi vuokra-asuminen kannattaa?

26.10.2022

Vuokra-asuminen on edelleen jatkanut suosiotaan, jota on osakseen kiihdyttänyt inflaation aiheuttama asuntolainojen korkojen nousu. Tässä muutamia vuokra-asumisen hyötyjä:

– Vuokra-asunnossa vuokralaisen ei tarvitse huolehtia isojen remonttien tai muiden äkillisten tilanteiden kustannuksista. Vuokralaisen tulee hoitaa huoneistoa huolellisesti, mutta esimerkiksi kodinkoneiden korjaus ja muut huoltotyöt eivät kuulut vuokralaisen vastuulle.

– Elämäntilanteiden muuttuessa asunnon vaihtaminen on yleensä helppoa, sillä toistaiseksi voimassa olevissa vuokrasopimuksissa vuokralaisen irtisanomisaika on aina yksi kalenterikuukausi. Vuokra-asuntoja on edelleen paikoin runsaasti tarjolla, joka myöskin helpottaa uuden asunnon löytämistä.

– Myös vuokra-asunnossa on mahdollista lähteä ulkomaille esim. vaihto-opiskelemaan ilman, että menettää asuntoa. Jälleen vuokraaminen vaatii aina vuokranantajan luvan, mutta mikäli siitä pääsee sopuun, mahdollistaa se matkaan lähdön ja paluun huomattavasti huolettomammin.

– Yhä useammin vuokraan sisältyy erilaisia etuuksia. Asunnot ovat kattavasti varusteltuja, nettiyhteys voi kuulua vuokraan ja taloyhtiön yleisistä tiloista löytyy usein useita tiloja, jotka ovat käytettävissä veloituksetta.

Voit lukea lisää vuokra-asumisesta Ajankohtaista osiostamme tai katsoa vapaat vuokra-asunnot sivultamme vuokrattavat asunnot.