Muuttuvat vuokravälitysmarkkinat - OVV Asuntopalvelut

Muuttuvat vuokravälitysmarkkinat

09.03.2017

Aika ennen….

Olipa kerran Maa, jossa oli suuri puute vuokra-asunnoista ja Asunnon Tarvitsija etsi kuumeisesti omaa kotia. Muutamia ilmoituksia vapaista asunnoista löytyi lähikaupan ja koulun ilmoitustauluilta, mutta äkkiä kävi ilmi, että asunnot olivat jo menneet. Lehti-ilmoitukseen vastatessa asuntoa tarjoava kyseli Asunnon Tarvitsijan halukkuutta maksaa vuokra ”silleen niinku… ymmärräthän?”.  Asunnon Tarvitsija oli epätoivoinen, kunnes hän löysi OVV Asuntopalvelut, joka lupasi tarjota palvelua ammattitaitoisesti ja luotettavasti.

Asunnon hakijoita oli paljon eikä Asunnon Tarvitsija päässyt katsomaan asuntoja, jotka häntä kiinnostivat. Hänelle ilmoitettiin ystävällisesti, että valitettavasti asunto on jo mennyt, mutta samalla häntä neuvottiin tekemään asuntohaku, jolloin hän saisi heti sähköpostiinsa tietoa uusista asunnoista. Pian Asunnon Tarvitsija sai tarjouksen ja kävi katsomassa asuntoa ja täytti siihen hakulomakkeen.

Vuokravälittäjä vastaanotti paljon asuntohakemuksia, tarkisti tietoja ja yhdessä vuokranantajan kanssa valitsi, kenelle hakijoista annetaan uusi vuokrakoti. Onnellinen Asunnon Tarvitsijamme valittiin ja OVV Asuntopalvelut teki hänelle vuokrasopimuksen. Asunnon jääkaappi toimi melko huonosti ja usein maito happani, mutta Asunnon Tarvitsija oli hiljaa ja tyytyväinen – olihan hän saanut asunnon.

Mutta sitten maailma ja Maa muuttui vuokralaisten markkinoiksi

Muiden sijoitusmuotojen muuttuessa epävarmoiksi asuntosijoittaminen alkoi kiinnostaa yhä useampia. Korot olivat matalalla ja asunnon ostaminen vuokraukseen oli viisasta sijoitustoimintaa. Asuntoja tarvittiin ja Asuntosijoittajasta tuli erittäin tärkeä yhteiskunnan kasvun ja joustavuuden tukipilari. Asuntoja ostettiin sijoituskäyttöön ja uudiskohteitten rakennuttajat löysivät kannattavan bisneksen.

Muuttoliikkeen tutkijat nousivat suureen arvoon – he kertoivat mitkä paikkakunnat Maassa ovat arvokkaita kasvukeskuksia ja mitkä häviäjiä. Näillä tiedoin rakennusliikkeet rynnistivät innostuneesti kohti uutta liiketoimintaa.

Muuttotutkijan kertomiin kasvukeskuksiin syntyi entistä upeampia ja kalliimpia uusia kohteita ja samanaikaisesti markkinoista innostuneet uudet asuntosijoittajat ostivat asuntoja. Markkinatalous-yhteiskunnan tyhjiö täyttyi ja pian Asuntoa Tarvitseville oli tarjolla runsaasti vaihtoehtoja.

Asuntoa Tarvitseva löysi oman rakkaan ja he tarvitsivat isomman kodin. Maailma oli muuttunut ja asuntotarjontaa oli paljon. Asuntotarjontaa ja kohteita selatessaan Asuntoa Tarvitseva mietti mitä hän tarvitsee: hän tarvitsee asunnon, jossa hinta-laatusuhde on kohdallaan, vuokranantaja on luotettava ja vuokrasuhteessa noudatetaan Hyvää Vuokratapaa, ja että on välittäjä, joka on puolueeton ja auttaa tarvittaessa.

Asunnon Tarvitsija ja rakas löysivät uuden kodin OVV Asuntopalveluiden tarjonnasta ja he asuivat asunnossa onnellisena siihen asti, kunnes toinen lapsi syntyi maailmaan ja esikoinen halusi oman huoneen.

Sen jälkeen he etsivät isompaa asuntoa OVV Asuntopalveluilta, johon olivat tottuneet luottamaan.

Paluu faktoihin

Tarina oli kuvitteellinen, mutta Asunnon Tarvitsija voisi olla kuka tahansa asunnon hakijoistamme. Kuulemme toistuvasti onnellisten vuokralaisten tarinoita: ”Ikinä en ottaisi asuntoa muualta kuin OVV:ltä”, ”On niin turvallista, kun OVV:ltä voi aina kysyä”.  OVV Asuntopalveluiden vahvuus vallitsevassa markkinatilanteessa on ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu, joka nojaa vahvasti Hyvään Vuokratapaan. Vuokralaiset voivat luottaa saavansa reilua ja oikeaa tietoa, ja vuokranantajat tietävät, että OVV hoitaa ongelmatilanteet ammattitaitoisesti ja perusteellisesti. Pitämällä vuokralaiset tyytyväisinä palvelemme parhaiten vuokranantaja-asiakkaitamme, sillä sen ansiosta voimme tarjota hyviä vuokralaisia.

Pirjo Reinikainen, toimitusjohtaja, OVV Asuntopalvelut Oy