Vuokralainen Archives - OVV Asuntopalvelut

Vuokralainen

 • Vinkit vuokra-asunnon etsintään

  23.03.2021

  Oletko etsimässä uutta vuokra-asuntoa? Alta löydät muutamia vinkkejä, jotka voivat helpottaa asunnon etsintää! 🔹Priorisoi Punnitse omat prioriteetit, joiden mukaan lähdet etsimään asuntoa. Voit laittaa esimerkiksi tärkeysjärjestykseen asiat, joita tulee huomioida asunnon etsinnässä, kuten muun muassa sijainti, pohjaratkaisu, hinta sekä varustelutaso. Näin tiedät mitkä tekijät vaikuttavat eniten lopulliseen päätökseesi, jotta asunnon etsiminen on jo alusta alkaen…

  Lue lisää

 • Kilpailu hyvistä vuokralaisista kiristyy

  25.11.2019

  Kilpailu hyvistä vuokralaisista kiristyy   Vuokra-markkinat ovat eriytyneet Suomen eri alueilla. Voimakkaan rakennusbuumin myötä suurimpien kasvukeskusten ulkopuolella markkinat ovat muuttuneet vuokralaisen markkinoiksi. Vuokralaisilla on lisääntyneen uudisrakentamisen myötä monilla paikkakunnilla aiempaa enemmän valinnanvaraa vuokra-asumisessa. Siksi kilpailu hyvistä vuokralaisista on kiristynyt. Ennen vuokralaiset kilpailivat asunnoista. Nyt erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella vuokranantajat kilpailevat luotettavista vuokralaisista. Uusien asuinkerrostalojen valmistuminen kiristää…

  Lue lisää

 • Vakuuden palautus – viipymättä

  30.10.2019

  Rahavakuuden palautus viipymättä Vuokrasuhteen päätyttyä rahavakuus tulee palauttaa viipymättä. Vakuuden palautusaikaa ei ole laissa määritelty, mutta oikeuskäytännön mukaisesti palautus tulisi tapahtua kahden viikon kuluessa, mikäli vuokrat on maksettu, asunto on siivottu ja tarkastettu, ja avaimet on palautettu. Ennen vakuuden palautusta on tietenkin tarkistettava, että kaikki vuokrat ja vesimaksut on maksettu. Vuokranantaja on viime kädessä vastuussa…

  Lue lisää

 • Näin teet hyvän vuokra-asuntohakemuksen

  21.06.2018

  Opiskelupaikka taskussa ja elämä edessä. Ainoastaan yksi oleellinen asia puuttuu – nimittäin se ikioma vuokrakoti. Kuulostaako tutulta? Samassa tilanteessa ovat tuhannet muut opiskelijat, jotka alkavat opiskelupaikan saatuaan etsiä kiivaasti omaa asuntoa. Kuinka siis erottautua kaikkien muiden joukosta? Tässä muutama vinkki hyvän asuntohakemuksen tekoon: 1) Kun kirjoitat hakemusta, mieti, mikä tekee juuri Sinusta hyvän vuokralaisen. Yksityiset…

  Lue lisää

 • Kimppa-asunnon vuokrasopimusmallit

  24.07.2017

  Elokuun alussa 2017 astuu voimaan muutos, jossa opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin. Koska yleinen asumistuki on ruokakuntakohtainen, voivat vastaisuudessa puolison tai ruokakunnan muun jäsenen tulot estää asumistuen saamisen. Vuokrasopimuksen muodolla ja sopimusmallilla on vaikutusta siihen, lasketaanko vuokrahuoneiston asukkaat samaan vai eri ruokakuntaan, ja tämä täytyy siis ottaa huomioon vuokrasopimusta laadittaessa.

  Lue lisää

 • Kenellä on vastuu palovaroittimesta?

  09.11.2016

  Palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa jo vuoden 2000 syyskuusta lähtien. Laite tulisi siis löytyä myös jokaisen vuokralaisen asunnosta. Kuka sitten on vastuussa varoittimen hankkimisesta, asennuksesta ja toiminnasta vuokrahuoneistossa?

  Lue lisää

 • Mitä tehdä, jos asunnossa on kylmä?

  11.10.2016

  Syksyn tullen pimeät illat saavat viettämään aikaa entistä enemmän kotona, ja samalla moni vuokralainen havahtuu siihen, että omassa asunnossa on kylmä ja patterit eivät tunnu lämpiävän. Monesti tilanne korjaantuu muutamassa päivässä, mutta mikäli kylmyys jatkuu, on syytä tarttua toimeen. Mitä siis tehdä, jos tuntuu ettei kotona tarkene?

  Lue lisää

 • Kenellä on oikeus mennä asuntooni yleisavaimella?

  05.10.2016

  Taloyhtiön hallussa olevaa yleisavainta ei saa käyttää mielivaltaisesti, vaan asunnossa käynneille on olemassa pelisäännöt. Milloin asuntoon saa mennä ja onko siitä ilmoitettava etukäteen? Entä täytyykö turvalukon avain luovutaa huoltoyhtiölle?

  Lue lisää

 • Kimppa-asumisen autuus ja ahdistus

  18.01.2016

  Usein asunto vuokrataan kimppa-asuntona kaverien kanssa. Niin kauan, kun kaikki hoitavat osuutensa sovitusti ja ottavat huomioon muiden asujien asumisrauhan, kimppa-asuminen on kivaa ja usein myös huomattavasti edullisempaa, kuin vuokraamalla asunnon yksin itselleen.

  Lue lisää

 • Irtisanominen ja vuokrasopimuksen määräaikaisuus

  16.01.2016

  Kun haluat irtisanoa vuokra-asuntosi, tarkista ensimmäiseksi onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Jos sopimus on määräaikainen, vuokrasopimusta ei voi irtisanoa, mutta sen voi purkaa, mikäli purkuedellytykset ovat olemassa. Jos sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, sopimuksen voi irtisanoa irtisanomisaikojen mukaisesti.

  Lue lisää